Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Változatosabb lett a menzán a koszt

Felbolydult Csanádpalota a helyi közétkeztetéssel kapcsolatos múlt heti cikkünk miatt. Néhány hete a gyerekeket is ellátó vendéglő ellen gyűjtöttek aláírást a szülők – most épp a cég mellett kezdtek aláírásgyűjtésbe azok, akik elégedettek a szolgáltatással. Egyébként is változott a helyzet, már nincs olyan panasz, hogy egyhangú lenne a menü.
Veréb József konyhavezető az uzsonnás tálcával. Fotó: Illyés Szabolcs
Feltűnést keltett Csanádpalotán a lapunkban múlt héten megjelent, közétkeztetéssel kapcsolatos cikk. Hírt adtunk arról, hogy helyi szülők aláírásgyűjtő akcióba kezdtek a helyi menzaszolgáltatás miatt. Többen az iskolás, óvodás gyerekek napközis kosztjának egyhangúságát kifogásolták. Most felemelték a szavukat azok is, akik szerint megfelelő a menzakoszt, és a falu éttermében ők is aláírásgyűjtésbe kezdtek. Csaknem negyvenen támogatták szignójukkal, hogy nincs kifogás a település egyetlen közkonyhája ellen – sőt megjegyzéseikben kemény szavakkal illették a kritizálókat.

Kinyóné változást tapasztal

Mint kiderült, eredményesnek bizonyult az elégedetlenkedő szülők akciója is, hiszen már nincs kifogás az ovisok tízóraija, ebédje és uzsonnára, már elég változatos a kínálat. Ezt az aláírásgyűjtés szervezője, Kinyó Lászlóné erősítette meg lapunknak.

– Örülök neki, hogy a vállalkozás vezetőivel is tisztázhatjuk a véleménykülönbséget, és kompromisszum alakult ki, ha kell, az igényeknek megfelelően változtatnak az étrenden – foglalta össze az elmúlt hét tapasztalatait Kinyóné.

A vállalkozó nevében jogi képviselője, Siket István ottjártunk másnapján felkereste lapunkat. Elmondta, a vállalkozás több millió forintot fordított a település egyetlen, közétkeztetés biztosítására alkalmas konyhájának fejlesztésére, így teljesíteni tudták az uniós egészségügyi előírásokat. A fejlesztést a vállalkozás saját erejéből végezte. A cég irodájában egyébként láthattuk az utóbbi hónapok hatósági ellenőrzéseinek jegyzőkönyveit. Az ÁNTSZ vizsgálatának összegzése változatosnak és megfelelő mennyiségűnek minősítette a menzaadagokat.

Túriné az erkölcsi kárról

– Elsősorban erkölcsi kár érte a vállalkozásunkat a szülők akciója nyomán, de megoldódni látszik a nézeteltérés – fogalmazott Túri Kálmánné, a Fényes Panzió és Étterem vezetője. – Úgy gondolom, hogy mesterségesen gerjesztett problémáról volt szó. Ám továbbra is nyitottak leszünk a koszttal kapcsolatos változtatásokra, egyedül a déli gyümölcsök rendszeres biztosítását nem vállalhatjuk, hiszen az adagonként közel 50 forintos uzsonna- és tízóraiköltségből erre nem futja. Elképzelhető, hogy korábban abból is adódtak problémák, hogy az előző nap még otthon lévő ovist, vagy iskolást behozták a szülők, ám mi még a korábbi létszámmal számoltunk.

Intézményvezetők mondják

Halász Ferencné, a palotai óvoda vezetője lapunknak összefoglalta: ők is tapasztalják, hogy a menü változatosabb lett az utóbbi hetekben. Közös megegyezéssel szigorították az ebéd, az uzsonna és a tízórai átadásának-átvételének rendjét, hogy folyamatosan nyomon követhessék az étel mennyiségét. Hasonló tapasztalatokról számolt be lapunknak Schüszler Istvánné, a falu iskolájának igazgatója is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói gazdák slamasztikában

Kényszerhelyzetben vannak azok a makói földművelők, akik környezetbarát gazdálkodásra vállalkoztak:… Tovább olvasom