Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Van még tartalék makó ipari parkjában

Makó - Tízéves születésnapját ünnepelheti idén Makó ipari parkja, a betelepülőket csalogató terület ez idő alatt sokat nőtt – az eredetinek csaknem kétszeresére. A bővülés idén is folytatódik. Eddig két vállalkozás költözött be, a város a betelepülés „boomját" most az M43-as megépülésétől várja.
Tíz esztendővel ezelőtt nyerte el az ipari park minősítést a makói önkormányzat által megpályázott, csaknem 23 hektáros porta – az utóbbi dekádban két betelepülőt és jókora területbővülést könyvelhetett el a városvezetés. Marosvári Attilától, Makó alpolgármesterétől megtudtuk: az utóbbi hónapokban megélénkült az érdeklődés a terület iránt, de konkrétumot egyelőre csak az Agrolgic logisztikai központja, illetve a Dancsi és Társa idén elkészülő bázisa jelent. Az alpolgármester szerint a tárgyalások eredményességére utal, hogy a Dél-alföldi operatív program kiírására 500 millió forintos bővítési pályázatot adtak be a napokban.

Ha nyer a pályázat, idén itt csatlakozik a Rákosi úthoz a park főútja A szerző felvétele

– A park területét tavaly nyáron mintegy ötvenhat és fél hektárosra növeltük, ám az így nyert területek infrastruktúrája még nem alkalmas a betelepülők fogadására, a megpályázott félmilliárdból belső utat építenénk, így kijáratot nyithatnánk a rákosi útra is, amit így egy extrém terhelés elviselésére alkalmas úttest köt majd össze a királyhegyesi úttal. A belső, feltáró utakat is meg tudjuk hosszabbítani – foglalta össze Marosvári.

Tárgyalások folynak a Phoenix gumigyárral, annak érdekében, hogy az üzem több mint héthektáros területe csatlakozzék az ipari parkhoz – aminek az infrastruktúráját így használhatják, ám konkrét döntés ez ügyben még nem született. Mindemellett a szabad kapacitás még óriási, az alpolgármester szerint jelentős változást az autópálya Makóhoz érkezésétől remélhetnek, hiszen a nyomvonal az út közelében húzódik – ezzel a makói „IP" a megyében egyedülálló lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beismerte tettét a kiszombori postás

Makó - Beismerő vallomást tett csütörtök éjjel a Makói Rendőrkapitányságon az a kiszombori postás,… Tovább olvasom