Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Van megoldás Makón is a kutyaterror ellen

Elhanyagolt portáról kitörő kutyák ijesztgetik a makói Klapka utca járókelőit. Egy asszonyt a múlt héten többször is megkergetett, és egyszer meg is harapott az egyik németjuhász. A helybeliek tehetetlennek érzik magukat, pedig mint kiderült, van megoldás – és természetesen nem a kutya a hibás.
– Egyszerűen veszélyes közlekedni a Klapka utcában, kutyák kóborolnak, és megkergetnek mindenkit, időst, gyereket is, több harapásról is hallottam már – jelezte lapunknak a makói Kúsz Béla, aki szerint egyszerűen döbbenetes, hogy nem lehet békésen sétálni egy városi utcában. Az egyik áldozat, a múlt héten megmart Szabó Istvánné lapunknak elmondta: a közelmúltban négy ismerősét is megharapták az egyik portán élő kutyák. Az őt érő támadás egyébként elég komoly volt, a fogak a combját is megsértették, az eset orvosi ellátást igényelt.

– Úgy érzem, tehetetlen vagyok, és az orvosok és a rendőr-ismerősök is azt mondták, hogy lényegében nem tehetek semmit. Egy nagyon elhanyagolt portán él az a két kutya, akik rettegésben tartják a környéket, olyan silány a kerítés, hogy bármikor kimehetnek az utcára, ha akarnak, a gazdájuk sem igen törődik velük – mondta el az asszony, akit azóta még egyszer megkergetett a farkaskutya, és a másik, kisebb, fehér színű.

Szabóné egyébként lapunktól értesült róla, hogy a gondatlan gazda ellen feljelentést tehet az önkormányzat jegyzői irodájában. Mint mondta, erre néhány napon belül sort is kerít, hiszen úgy véli: sokak egészségét és biztonságát veszélyezteti a jelenlegi helyzet.

– Ha súlyos sérülést okoz egy kiszökött kutya, a rendőrségnél tehet feljelentést a sértett, a hatóság ekkor köteles eljárni – mondta kérdésünkre Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Ebben az esetben büntetőeljárás várhat a kutyatartóra, ha a felelőssége bebizonyosodik. Minden más, könnyebb sérülést vagy anyagi kárt okozó kutyatámadás esetében az önkormányzatnál kell feljelenteni a tulajdonost, aki ellen szabálysértési eljárást indít a jegyző. Ezt kell tennie a makói panaszosnak is. A feljelentéshez csatolni kell az ügyben eljáró orvos igazolását.

Fontos, hogy minden, sérüléssel járó kutyatámadás esetén az áldozat azonnal menjen orvoshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kurai András: Bocsánatot kérek, nagyon sajnálom!

Letartóztatása óta még nem beszélt a nyilvánosság előtt a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta… Tovább olvasom