Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Vandálbiztossá teszik a tavat

Noha tilos a makói Petőfi park kis mesterséges tavában fürödni, akadnak, akik megmártóznak benne. Mások kővel kacsáznak a tónál. Emiatt már megsérült a szigetelés. A tavat vandálbiztossá teszik.
Makó belvárosának tavát veszélyeztetik a kőhajigálók és a fürdőzők. Fotó: Illyés Szabolcs
– Nagyon örülünk ebben a nagy melegben a Petőfi park kis tavának, hiszen jól esik a hűsölés a csobogó víz mellett, de magam is láttam, hogy van, aki megmártózik a vízben. Úgy tudom, hogy ez tilos. Azt is láttam már, hogy gyerekek kővel kacsáznak a tónál – mondta a nyugdíjas Kovács Mihályné. Lapunk információja szerint az önkormányzat megbünteti azokat, akik nem „rendeltetésszerűen használják" a nemrégiben átadott tavacskát.

A sekély vizű tó vízforgató rendszerének szűrője akár el is dugulhat a beledobált tárgyaktól, a víz beposhadhat, kipusztulhatnak a halak és a növények – tudtuk meg Szabó Istvántól. A tó építője, a Szabókert Kft. ügyvezetője elmondta: a szigetelés már megsérült a kavicsok miatt.

– Úgy tűnik, teljesen át kell építenünk a tavat. Cégünk számos hasonló nagyságú medencét készített már, ám eddig még egyet sem közterületen. Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján bizonyossá vált, hogy vandálbiztossá kell tenni a tavat, ami azt jelenti, hogy a kisebb köveket el fogjuk szállítani a parttól, és másfajta burkolattal látjuk el a partot is – fogalmazott a szakember.

Mivel ez egyben referenciamunka is, a vállalkozás garanciálisan vállalta a tó átépítését. A munkával várhatóan szeptemberre készülnek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor tíz éve lépett fel utoljára Makón

Szombaton Gregor József és barátainak operaslágerestjével kezdődik idén a lapunk által is támogatott… Tovább olvasom