Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Vangel Róbertre emlékeztek Makón: a kórház szakorvosa 46 évesen hunyt el

Makó - Ötödik alkalommal rendeztek emlékkoncertet Makón a városi kórház fiatalon elhunyt orvosa, Vangel Róbert emlékére.
Gyógyíthatatlan betegségben, szivacsos agyvelőgyulladásban halt meg 2006-ban, 46 évesen a makói kórház osztályvezetője, Vangel Róbert. Az ő emlékére tartottak zenés emlékestet a hét végén a Kelemen-házban. Ez volt az ötödik ilyen alkalom. Az ötletgazda egy kolléga és jó barát, Széll Tamás urológus volt. Elmondta: azért éppen ilyen módon akart megemlékezni a fiatalon elhunyt barátjáról, mert Vangel Róbert nemcsak jó humorú, de muzikális ember is volt. Minden évben olyan előadókat hívnak, hívtak meg, akik közel álltak, állnak Vangel doktor zenei világához – tavaly például Balázs Fecó adott koncertet, de fellépet korábban az Ismerős Arcok zenekar és Földes László Hobó is. Idén Vesztergám Miklós tárogatóművész játszott az egybegyűlt mintegy 200 emlékezőnek.

Az elhivatott, tehetséges szakemberként tisztelt Vangel Róbert szakmai pályáját a nyolcvanas évek végén fiatal orvosként a makói kórház sebészeti osztályán kezdte, ezért nagyon sok kolléga jött el az estre, de természetesen ott voltak, az első sorban ültek hozzátartozói, gyermekei, felesége és édesapja is. Ők szemmel láthatóan meghatódottsággal fogadták a fájdalmasan szép gesztust. Az édesapa, Vangel Gyula lapunknak elmondta: fia és Széll Tamás az egyetemi évek alatt barátkozott össze, és minden szomorúsággal együtt is jó érzés, hogy így ápolják a fia emlékét.

Bravúros műtétje is emlékezetes

Vangel Róbert 2005 májusában lapunkban is szerepelt egy bravúros műtétje miatt: kollégájával, Lipták Attilával együtt megmentette egy férfi bal lábát, s ezzel együtt az életét is. Az apátfalvi Márton Sándort vonat gázolta el, a lábát pedig csak a bőr és a külső izmok tartották, azaz kis híján leszakadt. Az ilyen súlyos állapotban lévő sérülteket a mentő általában Szegedre viszi, ebben az esetben azonban erre nem volt idő – félő volt, hogy a férfi a vérveszteség miatt nem bírja ki az utat. Hasonlóan különleges operációt a Dr. Diósszilágyi Sámuel kórházban korábban nem végeztek, ennek ellenére a műtét kiválóan sikerült.

Olvasóink írták

 • 5. citrom01 2011. február 28. 21:05
  „Tisztelettel emlékezünk Dr. Vangel Róbert -re ,és köszönetet kell modanunk annak az embernek, aki szívén viseli orvos kollegája emlékét,gondolatait .Színvonalas műsorával hagyományt teremtett amit csak köszönni lehet.”
 • 4. szilléri 2011. február 28. 17:51
  „Hát sajnos időnként a jók mennek el először !
  Volt tervező kollégám aki 30-32 éves korában halt meg !”
 • 3. imre321 2011. február 28. 14:39
  „Mint makói lakos büszke vagyok rá hogy ilyen orvosok is vannak nálunk a lányomat is ő műtötte kiváló munkát végzett.”
 • 2. SzaboImre 2011. február 28. 11:56
  „1: Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy a csütörtöki újságban, a 6. oldalon a makói kistérség hírei között előzetesen is olvasóink figyelmébe ajánlottuk a programot.”
 • 1. zoltanszabo 2011. február 28. 10:54
  „Miért nem előbb írtak cikket erről. Más is szívesen elment volna ! Megérne egy alapítványt is az emlékére alapítani.
  Igazán kevés orvos van aki megérdemelné hogy a nevét ne felejtsék el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz Imre: Minket, magyarokat nem lehet eltaposni

Makón a Hagymaház, a gimnáziumi sportcsarnok, a Kálvin-iskola és a buszállomás, a fürdő után az újvárosi bölcsőde a hatodik Makovecz-épület. Tovább olvasom