Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Városnap: sportpálya és szobor az ajándék

Makó - Vasárnapig 315. születésnapját ünnepli Makó: tegnap szobrot és sportpályát avattak, ma este Republic-koncert lesz a főtéren.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Jó lóra tettünk – értékelte Buzás Péter polgármester a városnapot nyitó konferencián a Korona dísztermében azt, hogy 10-15 évvel ezelőtt Makó mert nagyot álmodni, és úgy döntött, a helyi gyógyvízre és gyógyiszapra alapozva meghonosítja itt az idegenforgalmat. A tanácskozás éppen ezért szólt a turizmusról – kísérőprogramként a résztvevők többek között Libor Mária gasztroblogger süteményeit és a klárafalvi Siket Borászat gyümölcsborait kóstolhatták meg, akinek pedig kedve volt, hintón is tehetett egy kört a városban.

Délután a program a Hagymatikum Fürdőnél folytatódott, ahol leleplezték Batka István főorvos portrészobrát. Ő volt az – mint Medgyesi Pál, a Makó Térségi Víziközmű vezérigazgatója avatóbeszédében utalt rá –, aki nélkül Makó nem került volna fel a hazai gyógyturizmus térképére, hiszen hozzá köthető a marosi iszap gyógyhatásának elismertetése. A szobor a makói Kis Jenő Ferenc alkotása.

A Hagymatikum Fürdőnél avatták fel Batka István főorvos portrészobrát. Fotó: Szabó Imre
A Hagymatikum Fürdőnél avatták fel Batka István főorvos portrészobrát. Fotó: Szabó Imre

Avattak sportpályát is tegnap, a Deák Ferenc utcában: a téli műjégpálya aszfaltja a nyári szezonban streetball, az asztalitenisz és a tollaslabda szerelmeseit várja.

A pénteki ünnepség fénypontja a hagyományos ünnepi testületi ülés volt. Idén hatan kaptak helyi kitüntetéseket: Makó Városért emlékplakettet Janka György görög katolikus parókus és Gilinger Katalin művésztanár, Makó Város emlékérmét pedig Doktor László, a Forgatós táncegyüttes művészeti vezetője, valamint Makovecz Imre három tanítványa, Csernyus Lőrinc, Gerencsér Judit és Turi Attila. A szombat a vetélkedők napja, este 8-tól lesz a főtéren a Republic együttes koncertje, vasárnap pedig sportnapot tartanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esküvőre költi nyereményét az örömanya

Egy-két kisebb, pár száz forintos sorsjegynyereményt leszámítva még sosem volt szerencsém - kezdte tegnapi nyertesünk, Tóth Gáborné. Tovább olvasom