Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Városnap volt Csanádpalotán

Vágvölgyi Jánosné nyugdíjas pedagógus, illetve Ablonczy László, a Nemzeti Színház volt igazgatója kapott díszpolgári kitüntetést a csanádpalotai városnapon szombaton. A Kelemen László emlékét ápoló civilszervezet tevékenységét Csanádpalotáért díjjal ismerték el.
– Meghatottan és megtisztelve vettem át a díszpolgári címet jelképező oklevelet – mondta Ablonczy László, a fővárosi Nemzeti Színház egykori igazgatója lapunknak. A direktor azzal érdemelte ki az elismerést, hogy sokat tett a helyi Kelemen László emlékpark létrehozásáért, egyben Kelemen László, az első magyar színigazgató kultuszának ápolásáért – mint köztudott, utolsó éveit Palotán töltötte, itt is nyugszik. Most a határon túli fiatalok részvételével zajló itteni diákszínjátszó táborok megszervezésében vesz részt.

A másik díszpolgár olyasvalaki, akit a faluban sokan gyermekkoruk óta tisztelnek és szeretnek: Vágvölgyi Jánosné nyugdíjas pedagógus. Pályafutását az ugari iskolában kezdte, majd a központi intézményben folytatta, onnan is ment nyugdíjba. Egész nemzedékek oktatója-nevelője volt, s mint kiderült, osztályfőnöke volt a polgármesternek, Kovács Sándornak.

Kelemen László mellszobra előtt Ádok István egyesületi elnök, Kovács Sándor polgármester, Vágvölgyi Jánosné nyugdíjas pedagógus és Ablonczy László, a Nemzeti volt igazgatója.
Kelemen László mellszobra előtt Ádok István egyesületi elnök, Kovács Sándor polgármester, Vágvölgyi Jánosné nyugdíjas pedagógus és Ablonczy László, a Nemzeti volt igazgatója. A szerző felvétele

Átadták a Csanádpalotáért kitüntető címet is, méghozzá a 25 éves Kelemen László Emlékéért Kulturális Egyesületnek. A díjat a kuratóriumi elnök, Ádok István kultúrház-igazgató vette át, megköszönve mindazok munkáját, akik a civilszervezet munkáját eddig segítették.

Az elismeréseket Kovács Sándor polgármester, illetve Lázár János honatya, Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át a Kelemen László Művelődési Házban tartott ünnepi testületi ülésen. Délután és este kulturális műsorok várták az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Április óta nem loptak a kandallógyárból

Bevált a fémkereső kapu a makói Váll-Ker Kft.-nél, ahol korábban több százezer forint értékben tűntek el alkatrészek, szerszámok. Tovább olvasom