Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Véget ért a makói taxisok vándorlása

Csaknem kétévnyi huzavona után megnyugodhatnak Makón a taxisok: végleges helyre, a régi városháza és a Kígyó gyógyszertár közötti útszakaszra festik fel a napokban a droszt jelét. Ezen a szakaszon, az út másik oldalán parkolni is lehet, ám hamarosan tábla jelzi: itt csak a patika vásárlói állhatnak meg.
A makói személyfuvarozók elégedettek a végleges döntéssel. Fotó: Karnok Csaba
Pont kerül a makói taxisügy végére, hiszen az önkormányzat úgy döntött: véglegesen is az egyik korábbi ideiglenes helyszínen, a régi városháza és a Kígyó gyógyszertár közötti útszakaszon jelölik ki a taxidroszt helyét. Műhelyi Istvántól, az önkormányzat városüzemelési csoportjának vezetőjétől megtudtuk: hamarosan fel is festik a szükséges jelzéseket, így várhatóan néhány napon belül ismét állandó, hivatalosan kijelölt taxiállomással rendelkezik a város.

– Számunkra jó, legalábbis a korábbi alternatívánál mindenképen megfelelőbb ez a hely, így az egész kollektíva elégedett a döntéssel – fogalmazott Nagy Zoltán makói taxisofőr. – Azért eredeti helyünkön, a Korona előtt volt a legjobb, hiszen hasonló nagyságú városokban szinte mindenütt a főtéren, jól látható helyen vannak a taxiállomások, de megértettük, hogy a felújított intézmény látogatói számára szükség van a parkolóhelyre. Ám azt az indokot, hogy a mi autóink rongálják a díszburkolatot, nem tudjuk elfogadni. Arra is rámutatott, hogy az egyik korábbi taxiállomás-alternatíva jelentős forgalomkiesést jelentett volna, hiszen az apátfalvi buszjárattal érkező utasok nem sétálnak a Csanád vezér tér felé, itt, a 43-as úttól néhány méternyire azonban még szem előtt vannak a személyfuvarozók. Csak az állomás kitáblázását hiányolják még a taxisok.

– Az önkormányzat döntését megelőzte egy bejárás, akkor minden érintett, a fuvarozók és a közigazgatást képviselők is meggyőződtek róla, hogy ez a legjobb megoldás – mondta Műhelyi István.

A Korona felújításának következtében kellett először áthelyezni a taxisok állomását. Több megoldási javaslat is született. Egy ideig a jelenlegi helyen voltak a személyfuvarozók, majd a forgalom korlátozása miatt az egykori közösségi ház elé, a József Attila gimnáziummal szembe kellett átköltözniük, de ez sem volt jó megoldás. Egyrészt, ezáltal sokkal kevesebb parkolóhely maradt az itt várakozók részére, másrészt a taxisok is jelezték, hogy az új hely számottevő forgalomkiesést jelent. Döntőnek bizonyult azonban az az érv, hogy a rendőrség költözik az épületbe, így újabb megoldásra lett szükség.

Végül csak a gyógyszertár előtti terület bizonyult a legjobbnak, ami egy irányban nyitott az átmenő forgalom számára is, sőt a várakozó taxikkal szemben lévő oldalon parkolni is lehet, ám az illetékesek tervezik, hogy kiegészítő tábla is kerüljön ide: itt csak a patika vásárlói állhatnak meg autóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a büntetőper a makói bíróságon

A makói bíróság előtt – a határ közelsége miatt – viszonylag gyakran állnak külföldiek,… Tovább olvasom