Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Véget ért a parktábor Csanádalbertin

Karaoke-mulatsággal és tábortűzzel ért véget tegnap a tizenharmadik alkalommal megrendezett parktábor Csanádalbertin. A községben tanuló és a környező településeken lakó általános iskolások részére rendezett egyhetes táborozáshoz idén is a község központjában álló parkot vették igénybe, a fák alatt verték fel a sátrakat.
– Sajnos idén nem szereztünk pályázati támogatást a hagyományos táborozásunkhoz, de így is megoldottuk, hogy fejenként mindössze ezer forintba kerüljön az egyhetes programsorozat – mondta Névriné Tóth-Szegedi Rita pedagógus.

A rendszeres sportprogramok mellett kézműves-foglalkozásokon múlatták az időt az alsósok és a felsősök: gyertyát öntöttek, gyöngyöt fűztek és batikoltak is, sokan büszkén viselték a saját kezükkel festett pólót. Emellett folyamatosan szólt a zene a park középpontjában felállított hangfalakból, a muzsikák összeállítását természetesen szintén a diákok vállalták.

Megtudtuk: a helybeliek türelmesen viselték még a ricsajozást is – hiszen a falusiak legtöbbjének gyermeke, unokája vagy rokona szintén táborlakó volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálbiztossá teszik a tavat

Noha tilos a makói Petőfi park kis mesterséges tavában fürödni, akadnak, akik megmártóznak benne.… Tovább olvasom