Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Veréb Márk kapta az első százezer forintot

Az idei évtől a makói kistérségben az év első kisbabája százezer forintos életkezdési támogatást kap – ezt a polgármesterek fóruma döntötte el. A január elsején született kövegyi Veréb Márk szülei már el is költötték babakelengyére ezt az összeget.
A kövegyi Veréb Márk az első, akinek számlájára eljuttatták a jelentős támogatást. Fotó: Schmidt Andrea
A Makó térségi polgármesterek fóruma azt is eldöntötte, hogy az az újszülött kaphatja meg az életkezdési támogatást, aki a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézetben látja meg a napvilágot. A januárban már kiutalt összeg rendszeressé tételéről szóló tervezetet a polgármesterek egyöntetűen támogatták. Az így megszavazott összeg kiegészíti az egyes településeken már meglévő önkormányzati támogatásokat, illetve a központilag kiutalt babakötvényt.

A támogatás összege minden évben – így már idén is – a társulás költségvetését terheli. Az idén elsőként született Veréb Márk – illetve szülei – már januárban átvehették a támogatást százezer forintos csekken, ennek a folyósítására a társulás junior lakossági forintos folyószámlát nyitott.

A január elsején – a kiírtnál csaknem két héttel korábban világra jött – Márk Kövegyen lakik, az édesanyától, Bernát Anikótól megtudtuk: császármetszéssel született, akárcsak nővére, Virág. A kismama lapunknak elmondta: a kislány után az édesapával, Veréb Mihállyal közös akarattal kisfiút szerettek volna, így kétszeres volt az öröm. A családnak nagy segítség az összeg, hiszen az édesanya, amíg lehet, gyesen marad a kicsivel.

– Már el is költöttük ezt az összeget, ami valóban nagyon jókor jött. Az utolsó fillérig Márknak vásároltunk belőle babaruhát, babakocsit, kiskádat és minden olyasmit, amire szüksége volt – mondta az édesanya.

Kövegy közösségétől a falu 2006-ban született, első kisbabája még egy játékot is kapott, az anyukának járó virágcsokron és a százezer forintos betéten túl. A szilveszter után született kisfiú egyébként Kövegy százkilencedik 18 év alatti lakosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családias grillfesztivál Makón

Hangulatos, vidám családi mulatság volt idén is a Váll-Ker Kft. makói grillfesztiválja: a… Tovább olvasom