Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Víghék különböző színekben indulnak a választásokon

Bár nem egy körzetben és nem egymás ellen, de különböző pártszínekben indul a választásokon a makói Vígh házaspár: Vígh Attila a Polgári Szövetség Makóért, Víghné Szabó Zsuzsanna pedig a Munkáspárt színeiben. A család otthona ennek ellenére nem politikai vitáktól hangos. A fiatalok szerint egymás elfogadása a békesség titka.
Fotó: Szabó Imre
Bár az átlagember számára különös, hogy egy házaspár két tagja más-más pártszínekben indul az önkormányzati választásokon, Víghék számára ez természetes dolog: Vígh Attila négy évvel ezelőtt is a Polgári Szövetség Makóért (PSZM), felesége, Zsuzsanna pedig a Munkáspárt jelöltjeként szállt ringbe a választók bizalmáért. Bár mandátumot egyikük sem szerzett, a férj a képviselő-testület sportbizottságában, párja pedig a művelődési bizottságban kapott helyet – kültagként. Az, hogy épp ezeket a pártokat választották, nem véletlen. A 27 esztendős Zsuzsa, ahogy mondja, lázadó típus. A Munkáspárthoz édesanyja révén is kötődik. Szabó Jenőné parlamenti képviselőjelöltje is volt a radikális baloldali pártnak. Ami a 31 éves Attilát illeti, baráti társasága révén került az általa balközép-liberális egyesületként jellemzett szövetségbe, és azt mondja, ez tökéletesen illeszkedik felfogásához.

Soha nem jelentett problémát a családban, hogy nézeteik különbözőek. – Toleránsak vagyunk egymással, elfogadjuk, hogy különbözünk. Ez a jó házasság, de minden más emberi kapcsolat alapja is – véli Zsuzsa. Attila megjegyzi: a nézetkülönbség azért nem olyan éles kettejük között. – Lehet, hogy két fideszes felfogása között is van akkora eltérés, mint a mieink között – mondja. Amiben viszont feltétlenül egyeznek: mindketten a többpártrendszerben hisznek, elutasítják a kétpárti berendezkedést. Egyiküknek sem jutott eszébe, hogy saját szervezetéhez csábítsa a másikat, és ismerőseik, rokonaik is természetesnek veszik, hogy kettejük politikai szimpátiája nem egyezik. Hozzáteszik: ahhoz azért ragaszkodtak, hogy ne kelljen egy körzetben, egymással szemben indulniuk.

A pedagógus pár hölgytagja azért bízik a jó szereplésben, mert körzetében ő az egyetlen fiatal, párja pedig azért, mert választókerületében legutóbb is meglepetést okozott – nagyon erős ellenfelek mellett lett harmadik. A Vígh család legifjabb tagjának, a félesztendős Andrisnak egyelőre ismeretlenek a politikai nézetei. Talán egy harmadik pártot választ majd – jegyzik meg nevetve a szülők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyér: egy jelölt

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az… Tovább olvasom