Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Villanyóra-leolvasóként mutatkoztak be a tolvajok

Ma már ritkaságszámba menő módszerrel raboltak ki egy idős kiszombori asszonyt: a két tolvaj villanyóra-leolvasónak adta ki magát, és amíg a néni nem figyelt, elvitték 230 ezer forintját: ez volt minden spórolt pénze. Az asszony a történtek után rosszul lett, azóta sem heverte ki a megrázkódtatást.
Balázs Tibor az eset után öt perccel már édesanyja házánál volt – hiába. Fotó: Illyés Szabolcs
A kiszombori Szegedi utcában reggeltől estig nagy a forgalom, furcsa, hogy fényes nappal itt mentek be egy házba tolvajok. Az itt élő, súlyos beteg Balázs Jánosné múlt pénteken lett bűncselekmény áldozata.
– A lopás után annyira rosszul lett az édesanyám, hogy máig kórházi kezelésre szorul, olyan az idegállapota, hogy alig tud beszélni – mondta az áldozat fia, Balázs Tibor. – Rögtön felhívott telefonon, és mivel épp a közelben járőröztünk, öt perc alatt anyukám házához is értem, de már senkit sem találtam ott.

A Kiszomboron határőrként szolgáló Balázs Tibor azonnal értesítette kollégáit és a rendőrséget is, de eddig nem találták meg az elkövetőket.
Az egyébként édesanyjától három háznyira lakó Tibor elmondta, hogyan is történt az eset: az édesanyjához becsöngető két tolvaj Démász-munkatársnak, villanyóra-leolvasónak mondta magát, így az éppen ebédjéért induló idős néni beengedte őket. Az ismeretlen férfiak vizsgálgatták a mérőt, majd megkérdezték: néni, nem pörög túl gyorsan ez az óra? Fel is ajánlották, hogy megjavítják, sőt gyorsan fejszámolást is végeztek: több ezer forint jár vissza a kedves fogyasztónak, de sajnos csak húszezresük van, ezért fel kéne váltani.

Igazolvánnyal

– Kérjük, hogy csak a fényképes, sorszámozott démászos igazolványukat bemutató óraleolvasókat engedje be mindenki a portára, hiszen előfordultak már hasonló esetek – hívta fel az eset kapcsán a figyelmet Kovács Krisztina, a Démász sajtóreferense.
A referens szerint az igazolvány hamisítása nagyon nehéz, jól látszik, ha csak egy egyszerű másolatot mutat fel valaki.

Az asszony persze gyanútlanul visszament a szobájába és a borítékból – amiben spórolt pénzét gyűjtögette – kivette az igényelt visszajárót. Mire az egyik „villanyórással" befejezte a pénzváltást, a másik, időközben látóteréből kikerülő kolléga is végzett, sürgősen el is indultak. A néni már csak ekkor fogott gyanút, azonnal visszament a szobába, ahol már csak az üres boríték várta.

– Nem is tudtuk, hogy ennyi pénzt összespórolt anyukánk, biztos, hogy a családnak szánta, hiszen hatan vagyunk testvérek. Ebből vette volna meg a téli tüzelőt is, így most éppen nekünk kell összedobnunk a pénzt, hogy ne maradjon bajban, de jól tudom, ezzel nem oldódott meg semmi – mondta szomorúan Balázs Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luigi: A makói Korona

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem… Tovább olvasom