Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Visszakapja régi címerét a Galamb

Makó - Elkészült Köböl Gábor bátonyterenyei címerkészítő mester műhelyében az a nagyméretű címer (képünkön), ami a tetőszerkezet felújításának megkoronázásaként hamarosan a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola homlokzatára, az épület tetején látható félköríves attikába fog kerülni – tájékoztatta lapunkat az intézmény igazgatója, Horváth Zoltán.
Az épületre 1929-ben, felépítésekor került angyalos középcímer. Ezt az 50-es évek elején leverték, megsemmisítették, az iskola vezetése azonban a felújítás során – amiről lapunk is beszámolt – nyomozni kezdett, vajon mi ékesíthette eredetileg az egykor csendőrlaktanyaként szolgált épületet. A kiegyezés utáni koronás címert végül egy régi képeslapon pillantották meg.

Mint megtudtuk, a félmilliós költséggel elkészült műgyanta alkotást március 16-án, a magyar zászló és címer napján, látványos ünnepség keretében szentelik fel. A költségeket az iskola állja, engedélyt az elhelyezésre – mint az épület tulajdonosa – a képviselő-testület adott legutóbbi ülésén.

Fotó: DM
Fotó: DM

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejbe lőtt kutyák: horrorvideó a bíróságon

Két tanú nem jelent meg, ezért nem született még ítélet a Makói Járásbíróságon az egykori makói… Tovább olvasom