Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Visszaszámol a Fidesz az M43-as autópályáért

Makó - A makói önkormányzat ellenzéki képviselőcsoportja és a Fidelitas szegedi szervezete tegnap óta visszaszámlál: úgy gondolják, hogy legkésőbb 799 nap múlva, 2010. május 2-áig, az országgyűlési választások feltételezett időpontjáig át kell adni az autópálya Szeged és Makó közti szakaszát.
Lapunk M5-ös sztrádaórájának sikerén felbuzdulva a makói önkormányzat ellenzéki képviselői, valamint a Fidelitas szegedi csoportjának tagjai, hogy nyilvánosan is jelezzék, mihamarabb készüljön el az M43-as Szegedet Makóval összekötő szakasza. Márton Imre, a makói fideszes képviselőcsoport vezetője és Tóth József, a Fidelitas szegedi vezetője közösen tépte le a 800-ast egy visszafelé 0-ig számozott tömbről, hiszen úgy vélik: legkésőbb 799 nap múlva, azaz 2010. május 2-án kellene átadni a jelzett szakaszt. Az akciót a klárafalvi út menti pihenőhelyen rendezték.

– Várhatóan 2010 májusára esnek majd az országgyűlési választások, és jól tudjuk: az itt élőkön és az erre közlekedőkön túl a térség parlamenti képviselőinek is közös érdeke, hogy eddig az időpontig elkészüljön a Szegedet és Makót is tehermentesítő autópálya-szakasz. Nagyon reméljük, hogy a 0-t már az új úton téphetjük le a tömbünkről, mi ígérni csak azt tudjuk, hogy addig mindennap leszakítunk egy számozott oldalt – fogalmazott Márton Imre.

Tóth József szerint a Fidelitas az M43-as ügyében a térség MSZP-s és SZDSZ-es országgyűlési képviselőinek lelkiismeretévé vált, úgy fogalmazott: kevés konkrét lépés történt eddig az M43-as ügyében, szerinte azért folyik a késlekedés, mert a munkálatok mihamarabbi megkezdésével a 2010-es választási időszak előtt elkészülne az ígért autópálya, ami pedig az érintett politikusoknak nem érdeke.

Olvasóink írták

 • 6. Ildikó i. 2008. március 13. 13:40
  „Nem népszavazások halmazait kellene szorgalmazni és nem a hatalomért kellene vérre menő csatározásokat folytatni a közpénzeket meg zsebbecsúsztatni amikor a Makó- Szeged vonalon nem telik el olyan hét hogy ne halna meg valaki vagy valakik, nem igaz hogyha valaki politikus lesz akkor fellép nála a felelőtlenség nevű betegség kapzsisággal fűszerezve igen súlyos formában.Ennek a szegény országnak kétségbeejtő a helyzete .”
 • 5. Nagy Zoltán 2008. február 26. 21:06
  „rendben van hogy makóig készen lessz az apátfalvaikkal és a magyarcsanádiakkal mi lessz?”
 • 4. Kért Elek 2008. február 26. 07:04
  „Nem visszaszámolni kéne, hanem tenni valamit az ügyben, hogy minél hamarabb megépüljön.”
 • 3. realista 2008. február 24. 21:37
  „A T. Fityeszesek akkor verték volna magukat az igyekezettől,amiokor az M5-ről valamint a makói elkerüló útról volt szó !!!!Anno bezzeg kurvára nem voltak sehol.”
 • 2. kötekedő 2008. február 24. 11:29
  „Ez a számláló már régen mínuszban van! Medgyesi 2006-ra ígérte, hogy kész lesz. Azt kéne számolni, mennyit képesek még ezek után késni.”
 • 1. Orsi 2008. február 24. 09:10
  „Jó ötlet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most már a vízmű is becsüli a számlát

Makón és környékén egészen mostanáig maradt még egy közüzemi szolgáltató, amely kéthavonta olvasta… Tovább olvasom