Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Visszatérő vitakérdés: van-e elég pad a makói főtéren?

Makó - Tettünk egy kört, megszámoltuk, hogy hány pad van.
Kényelmesek, és jó, hogy le vannak csavarral rögzítve, így biztosan a helyükön maradnak – vélekedett a nemrég megújult makói Csipkesor egyik padjáról a rajta ülő Tóth Sándor József. Azért szólítottuk meg, mert a makói főtér egyik időről időre visszatérő vitakérdése az, hogy van-e itt elegendő pad a környék lakóinak, főleg az idősebbeknek, illetve a turistáknak.

A főtéren tettünk egy kört, megszámoltuk, hogy hány pad van – leszámítva a szökőkút körülieket, hiszen azok épített padok. A csipkeházak oldalában 4 darabot találtunk, a Lordok házánál pedig 5 volt. Ez utóbbiakat nem a háztömbbel párhuzamosan, hanem az előtte lévő sétánynál helyezték el, szétszórva.
Fontos, hogy fagyit nyalva néha legyen hová leülni. Fotó: Szabó Imre
Fontos, hogy fagyit nyalva néha legyen hová leülni.
Fotó: Szabó Imre
Az egyik szökőkút körüli padon ülő Szűcs Judit közben megjegyezte nekünk: idős édesanyja azt panaszolja, hogy ha a Korzó felől jön, útközben le tud ülni megpihenni, de ha a cukrászda felől, akkor nem. – Érdemes volna a Csipkesornak ezen a felén is padokat kihelyezni – mondta. Városházáról származó információink szerint ez a közeljövőben megtörténik.

Egyébként a főtérnek vannak olyan részei, amelyek bővelkednek padokban. A Korona sétányon, az ottani fagyizó környékén például 9-et számoltunk össze – igaz, ezek nagy részét a cukrászda készíttette. De bőségesen van ülőalkalmatosság a főtérről a Hagymatikumhoz vezető sétányon is, szám szerint hat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ököllel oldotta meg a vitát a bolt előtt, eljárás indult a csanádalberti férfi ellen

Ököllel oldotta meg a vitát a bolt előtt, eljárás indult a csanádalberti férfi ellen
Egy rendezvényen kezdődött a konfliktus, ami aztán a falubeli bolt előtt "teljesedett ki" másnap. Tovább olvasom