Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Visszaveszik a gumigyárba a dolgozókat

Makó - Visszaveszi a decemberben elbocsátott dolgozókat, sőt további 50-60 embernek tud munkát adni a makói gumigyár. A cég vezetője szerint a fellendülés csak az év végéig tart.
A makói gumigyár néven ismert ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. februárban négynapos munkahetet hirdetett meg a dolgozói között, hogy a csökkenő megrendelések miatt ne kelljen több embert elküldeni. Addigra ugyanis már ezerkétszázból 100 embernek felmondtak. Akkor még az sem volt biztos, hogy a gyár megmarad.

Mostanra azonban kiderült, hogy újabb munkásokat kell felvenni. A francia anyavállalat, a Continental AG ugyanis úgy döntött, hogy a cégcsoport spanyol gyárát bezárják és onnan Makóra telepítik a termelést, ezen kívül a versenytársak becsődölése és a Nyugat-Európában beindított roncsprémium rendszer miatt megnőtt a megrendelések száma.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. ügyvezetője Nagy Mihály azt modta: úgy látja, ez a felfutás év végéig kitart, azt azonban még nem tudják, hogy mi lesz a jövő év elejétől.

Olvasóink írták

 • 1. Tooopszli 2009. június 06. 00:13
  „Sziasztok!

  Ez az ember úgy hazudik mintha könyvből olvasná. Az előző cikkekben meg azt állította, hogy a gyár nincs veszélyben! Nézzük a nyilatkozatokat visszafelé haladva:

  "Az ügyvezető igazgató, Nagy Mihály akkor elmondta lapunknak, hogy mivel a megrendelési állomány a harmadára esett vissza, bevezetik a 4 napos munkahetet. Ez a fizetések csökkentésével járt együtt, és a cég kénytelen volt megválni 30 szerződéses dolgozójától."
  ´a gyár jelenlegi létszáma egyébként 676 fő. A maximum 920 ember volt
  Az üzem 1996-ban kezdte meg működését Makón, és azóta töretlenül fejlődött, bővült mind alkalmazotti létszám, mind árbevétel tekintetében egészen a múlt év elejéig. Amikor a legtöbb embert foglalkoztatta, 920-an jártak be dolgozni ide a városból és a környező falvakból, előbbiek aránya 60 százalék."

  http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/ujra_a_gazra_lep_a_makoi_gumigyar/2100474/

  Itt még csak 30 dolgozótól volt kénytelen megválni, a mostani cikkben már 100.

  "Az utóbbi hónapokban egyharmadával esett vissza a termelés a makói gumiüzemben. A cég vezetői ezért döntöttek úgy, hogy a további létszámleépítés helyett a munkaidő csökkentését választják. Jelenleg 1100-an dolgoznak a gumigyárban és eddig 100 embert kellett elküldeniük."

  http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/negy_napos_munkahet_a_makoi_gumigyarban/2086243/

  Itt megint 100 de még 1100-an dolgoztak!
  ,,Makó - Létszámleépítés helyett inkább a heti munkaidőt csökkentik a legtöbb makóit foglalkoztató helyi üzemben, a gumigyárban. Az ügyvezető igazgató, Nagy Mihály azt mondta: a szóbeszéddel ellentétben biztos a helyzetük.
  Nagy Mihály kérdésünkre elmondta, hogy a recesszió miatt eddig 30 határozatlan idejű szerződést mondtak fel, de a négynapos munkahét bevezetése mellett ez a létszám várhatóan már nem fog lényegesen emelkedni."

  http://www.delmagyar.hu/mako_hirek/nem_zar_be_nem_koltozik_a_makoi_gumigyar/2085357/

  Akkor az igazgató állította, hogy biztos a helyzetük. Na akkor most hazudik vagy akkor hazudott?
  Az biztos, hogy bért nem akar emelni csak többet dolgoztatni! Ezért kellett ez a cikk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljesítményfokozó postacsomagok Nagylaknál

Nagylak - A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai az éjszakai órákban Nagylaknál ellenőriztek egy magyar… Tovább olvasom