Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Vita a fürdőről

Makó - A Hagymatikum Fürdő zártkörűen működő részvénytársaság lesz, a tegnap délelőtti rendkívüli ülésen a makói képviselő-testület az ehhez szükséges jogi intézkedésekről szavazott.
 A DK ismét tiltakozott

Az ülés után sajtótájékoztatót tartottak a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének képviselői a gerizdesi Ságvári-szobor helyénél. Mint megírtuk, a szobrot csütörtökön vitték el a köztérről a múzeumba. Török Miklós és Mucsi Tamás ismételten tiltakozott, mert bár kérték, nem értesítették őket előzetesen az elszállításról. További tiltakozást nem terveznek, de a múzeumban megkoszorúznák az alkotást.

A fürdő jelenleg korlátolt felelősségű társaságként működik. A döntést ketten nem szavazták meg: Török Miklós (DK) és Marosvári Attila (DK). Török felvetette, drágább lesz-e a működés az új formában – az önkormányzat jogi szakértője szerint nem.

Marosvári szerint pedig a városvezetés érvei nem meggyőzők a cégformaváltás szükségessége mellett, hacsak nincs olyan forgatókönyv, amely állami vagy magántőke bevonását célozza meg. Farkas Éva Erzsébet polgármester ezt „negatív hangulatkeltésnek" nevezte.

Az ülésen döntöttek arról, hogy nevet kapnak a Maros-parti üdülőövezet eddig névtelen utcácskái. Az itteni üdülőtulajdonosok baráti körével közösen kitalált neveket a földrajzinév-bizottságnak a hónap közepén még jóvá kell hagynia, nagy vita azonban remélhetőleg nem lesz, hiszen a képviselők is egyhangúlag szavazták meg az új neveket. Ennek megfelelően lesz a Maros-parton Strand körút és köz, Erdő köz, Csalitos dűlő, Vadászház és Zöldház utca, Nyárfa köz és Szélső zug. Hivatalos nevet kapott ráadásként az Ipari parki út, a Királyhegyesi út és Névtelen utca – utóbbi Lesiben található.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél méterrel keskenyebb az út Csanádpalotán

A csatornaberuházás után a lakók kérvényezték, hogy az eredeti szélességben burkolják újra az utcát.… Tovább olvasom