Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Vita élő műsorban?

Mindhárom polgármesterjelölt arra készül, hogy lesz élő vita a helyi tévében a választási kampány idején Makón. Az időpont még nem biztos, Mágori Józsefné, Buzás Péter és Márton Imre ezután tárgyal a témakörökről.
Ma délután születik döntés arról, hogy milyen szabályok szerint mutassák be a különböző pártok, egyesületek, politikai szervezetek képviselő- és polgármesterjelöltjeiket a makói városi televízióban – tudtuk meg Czibolya Kálmántól, a médium igazgatójától. Ugyanakkor nem valószínű, hogy már ma döntés születik a polgármesterjelöltek vitájáról. Az biztos: a jelöltek készülnek erre a megmérettetésre is.

– Szeretnék egy nyilvános tévévitán részt venni, fontos, hogy így is elmondhassuk a véleményünket, terveinket. Örülnék, ha témakörönként haladhatnánk, és valóban érdemi vita alakulna ki – mondta Mágori Józsefné, a Jobb Makóért Egyesület jelöltje.

Buzás Péter, az MSZP és a Polgári Makóért Szövetség jelöltje is úgy látja, az értelmes vita segíti a választókat a döntésben, és élő műsorban van lehetőség arra, hogy nyíltan és összefogottan kifejthessék a jelöltek véleményüket, elképzeléseiket, terveiket. Buzás még elmondta: nem feltétlenül kell a jelölteknek kihívniuk egymást, eleve meg is állapodhatnak.

– Ugyan még nem tudok róla, hogy valaki is kihívott volna nyilvános vitára, ám a modern kampány szükségszerű eleme a tévés bemutatkozás. Szerintem három-négy témakörre kell szűkíteni a kérdéseket, és két moderátor közreműködésével gördülékenyebbé lehet tenni a beszélgetést – osztotta meg velünk véleményét Márton Imre, a Fidesz által is támogatott polgármesterjelölt. Szerinte beszélgetés előtt egyeztetni kellene a témaköröket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perdöntő bizonyítékok Heni felgyújtására

A rendőrségnek megdönthetetlennek látszó bizonyítékai vannak K. András bűnösségéről, a nyomozók… Tovább olvasom