Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Vizsgálják Márton Imre panaszát

Makó - Jogsértést állapított meg a helyi választási bizottság és szabálysértési eljárást kezdeményezett a jegyzőnél Márton Imre makói független polgármesterjelölt panasza nyomán. A névtelenül terjesztett röplap ügyében a rendőrség is nyomoz.
Mint korábban megírtuk, a múlt héten városszerte megjelent Márton Imre független polgármesterjelöltről egy névtelenül kiadott és terjesztett, véleménye szerint a személyét lejárató kampány részét képező szórólap – emiatt fordult a helyi választási bizottsághoz. Kifogása szerint a szórólap tartalma és formája sem a jogszabályoknak, sem a jó erkölcs követelményeinek nem felelt meg.

A bizottság a kifogás elbírálása során jogsértést állapított meg a tekintetben, hogy a szórólap sérti a sajtótörvény rendelkezéseit, egyúttal sajtóigazgatási szabálysértési eljárást kezdeményezett a helyi jegyzőnél. Bánfi Margit lapunknak elmondta: a bizottság határozata pénteken emelkedett jogerőre, és az ügyet a szabálysértési hatóság vizsgálja a szokásos rend szerint – hogy az eljárás mikor zárul le, még nem tudni.

Márton Imre az ügyben büntetőfeljelentést is tett közmegbízatás teljesítésével összefüggésben, nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétsége miatt. A feljelentés ismeretlen tettes ellen érkezett a makói kapitányságra, a nyomozás egyelőre folyamatban van – erősítette meg lapunknak Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

110 hozzászólás
 • 110. pisces 2010. október 05. 14:57
  „Kedves 108.! De nem az akkori kormány segítsége miatt, ezt azért tegye hozzá! Az említett helyek, olyan lendületbe hozták városukat, amit még egy igen komoly ellenszél sem tudott visszatartani! Ezt közvetlen tapasztalatból tudom!”
 • 109. Tony_Soprano 2010. október 05. 11:00
  „T:Takavaka
  Én is örülök és remélem az ellenzék minél többet kiderít a város disznóságairól. A képviselőkről inkább ne is beszéljünk ott főleg lehetne vizsgálódni. Engem érdekelne a csatornázási pénz, kebab gyár stb ,,,, itt nyerni kellett bármi áron . Bár semmi nem változott ugyan olyan hülyének nézik az embereket exi írogat a hivatalból 5 nick név alatt stb.....”
 • 108. Takavaka 2010. október 04. 20:42
  „Nekem kettős az örömöm.
  Egyrészt: Mert Buzás Péter további bizalmat kapott az elkezdett munka folytatására.
  Másrészt: A makói emberek tudtak elvonatkoztatni. Azért, mert valaki szocialista, attól még jól végezheti a munkáját. Értékelték a polgármester úr eddigi működését. Nem voltak vevők a mocskolódásra sem. Nem ijedtek med attól, hogy ha szoci a polgármester, akkor majd hátrányt fog szenvedni a város. (Érdekes a szocialista kormány ideje alatt is fejlődött Mórahalom, Vásárhely, de még Debrecen is.)

  A győztes polgármester úrnak és a megválasztott képviselőknek gratulálok. Munkáukhoz erőt, egészséget kívánok! A vesztesek se csüggedjenek. Munkálkodjanak a város és az itt élők javára. Mert sokan ezt várnák tőlük.”
 • 107. Takavaka 2010. október 04. 20:13
  „Hahóóó! Mi történt? Elaludtak a Délvilág lelkes újságírói? Vagy nem erre az eredményre számítottak és most ledermedtek? Erre a makói óldalra is benyomhattak volna egy választások utáni cikket. A főoldalon, már ezer fölött jár a választással kapcsolatos cikkhez a hozzászólások száma. Gondolom itt is lenne vélemény ilyen is, olyan is. Engem érdekelne, mit mondott a győtes polgármester és mit mondanak a vesztes polgármester jelőltek.
  Csak engem?”
 • 106. demios 2010. október 02. 15:39
  „Kerge beírásaiból kitűnik, hogy legszívesebben fizikálisan tüntetné el az ellenfeleit. Én nem akarok ilyen jövőt, ezért semmiképpen nem szavazok rá és elvbarátaira.”
 • 105. narancszselé 2010. október 02. 15:23
  „Valami úgy nyugtalanít, czinegelala te mond,miből élsz ???”
 • 104. pisces 2010. október 02. 13:27
  „A közvéleménykutatások szerint, Márton Imrének akár győzelemre is van esélye a holnapi választáson!!! Persze jóval nagyobb lenne M.I. esélye, ha az esélytelen Mágoriné időben visszalépett volna!”
 • 103. kergezerge 2010. október 02. 12:48
  „XD ... egyebet ehhez nem tudok hozzáfűzni XD”
 • 102. czinegelala 2010. október 02. 12:45
  „moderálva személyeskedő”
 • 101. kergezerge 2010. október 02. 12:42
  „czinegelala
  Nem megy ez neked! <moderálva> Ne akard ráerőszakolni senkire a véleményed, mert nem fog menni. Átlátszó vagy mint a szita... s 20 év, jó ha jövőre nem hajtják el az egész bagázst... Lehet hamarosan olyan rigmusokat hallunk, hogy : Orbán takarodj! :))))))”
 • 100. deszkás 2010. október 02. 12:34
  „CINEGELALA! Csak kérdem a takarodás szó helyett nem tudsz vagy nem akarsz mást használni? Mert minősit ám ez is hogy hova tartozol.”
 • 99. czinegelala 2010. október 02. 12:33
  „Mi itt születtünk itt lakunk.

  Gyurcsány makói embere, Búzás jöttment itt, nem idevalósi.

  Magyarországon Fidesz kormány van és lesz még 20 évig minimum, de ha nem, akkor se a kommunisták fognak kormányozni. Nincs félnivalója egy tisztességes embernek sem, hacsak nem az mszp-s tolvajbanda tagja. Úgyhogy ne fenyegetőzz <moderálva>, mert itt félnivalótok csak nektek van.”
 • 98. kergezerge 2010. október 02. 12:28
  „"Csak arra bízhatjuk a vezetést, aki együttműködésben a magyar kormánnyal kivezeti Makót a zsákutcából.
  A kormány pénzt és beruházásokat hoz a Fideszes vezetésű Makónak, erre a Nemzetgazdasági Minisztérium ígérete már meg is érkezett."
  Na erre mondják azt, hogy ZSAROLÁS!!! Ugyan már, egy buta nőre bízni a várost, akkor inkább "FÜLI" nevezetű emberkét szavazzuk meg polgármesternek, annyit ő is tud mint Mágoriné! :)))
  Lalácska, te meg vedd már észre, hogy egyedül vagy a véleményeddel!”
 • 97. czinegelala 2010. október 02. 12:24
  „Olyan ember nem rendelkezhet milliárdok,- Makó költségvetése - fölött, akiről senki nem tudja, hogy miből él, és az sem, aki 16 év alatt a tönk szélére juttatta Makót, elszegényítette, munkátlanná, reményvesztetté tette a makói embereket. Mindezt a tolvaj szocialista párt mai napig hűséges tagjaként. Ezek az emberek, az egyik mert a Magyarországot tönkretevő mszp tagja, a másik hiteltelen politikai kalandor nem találnak embert a kormányban, aki szóba áll velük. Rájuk szavazni annyi, mint Makóról elhajtani a pénzt.

  Csak arra bízhatjuk a vezetést, aki együttműködésben a magyar kormánnyal kivezeti Makót a zsákutcából.
  A kormány pénzt és beruházásokat hoz a Fideszes vezetésű Makónak, erre a Nemzetgazdasági Minisztérium ígérete már meg is érkezett.”
 • 96. kergezerge 2010. október 02. 12:22
  „czinegelala
  Szerintem pedig a Fideszesek fognak farkukat behúzva menekülni innen... Szabadság érzése? Hol élsz te, egy szorosabb és sokkal nehezebben tolerálható béklyó kerülne Makó városára ha a FIDESZ nyerne... Lassan el is kezdhetnél csomagolni, nehogy mások segítsenek majd :)”
 • 95. czinegelala 2010. október 02. 12:17
  „zerge: Holnap Gyurcsány makói embere, Búzás és a sleppje eltakarodik a polgármesteri hivatalból.
  Végre a szabadság érzése hatja át Makót 16 év után, nem a <moderálva> nyomorítja szegény városunkat.
  Éljen a sokat szenvedett makói lakosság végre méltó és szabad életet.
  Ki Gyurcsány emberével, Búzással Makóról!”
 • 94. kergezerge 2010. október 02. 12:01
  „czinegelala!
  <moderálva> Egyébként nagyon aljas bagázs a makói FIDESZ tábor, élükön Mágorinéval. Nem elég, hogy a postát kötelezték a szennyes kiadványaik széthordására, még képesek voltak videó felvételt készíteni az egyik kézbesítőről és bepanaszolni, hogy nem hordta szét a szóróanyagukat... Mellékesen, a postások reggel 7 óra magasságában dobálták ki azt a bizonyos anyagot, a felvételt meg a későbbiekben készítették...
  Az, hogy a Mágori família miből él, nos.. egyértelmű, a nála szegényebbek kizsákmányolásából... Nem sajnálom őket, gerinctelenek és teljesen képmutatóak... Ugye Mágoriné 5 milliót fizetett azért, a Fidesznek, hogy ő legyen az országgyűlési képviselő? Lalácska, mit szólsz ehhez, s bizony ez Fidesz berkeken belülről származó információ....
  Dolgozzanak csak tovább, folytassák a kétkezi munkát, s ne akarjanak okosabbnak látszani, mint amilyenek!!!”
 • 93. pisces 2010. október 02. 11:40
  „Kedves mindenki! Ennyire lemenni kutyába nem szabad! Egy polgári érzelmű pártnak és szervezetnek sem érdeke, hogy Búzás Péter szekerét tolja, de ez a nemtelen, szerencsétlen kampányháború, amit döbbenetemre, lehet a fidesz indított el, csak az ő javára hajtja a vízet! Ez már semmilyen, minimális politikai kultúrának sem felel meg, és tessék mondani az APEH vagyonosodási eljárásán kívűl, ami titkos, ugyan, kinek, mi köze van ahhoz, hogy családok ,magánszemélyek, miből élnek? Tölünk nyugatabbra ezért börtönt is lehet kapni! Vége a szocializmusnak ezt Mágoriné stábjának talán illene tudnia, és nem az ő módszereikkel kell kampányolni, mert az ide vezet!”
 • 92. demios 2010. október 02. 11:08
  „Ezt elrontottad lokális, az internet nem felejt x)”
 • 91. czinegelala 2010. október 02. 11:01
  „Mágori András a családi vállalkozásban dolgozik.
  Már 10 éves korától kijárt a dolgozni a földekre. Utána rakodott, mert nem volt hosszú ideig egyetlen alkalmazottjuk sem. A munkája első évtizedében heti 7 napon 12 órát dolgozott, mióta családos, már csak napi 10 órát, heti 6 napon. A munkát egyszer egy 4 hónapos amerikai nyelvtanulás szakította meg, azon kívül csak a meló és a meló.A családjával együtt fokhagymát és petrezselyem gyökeret termel, vásárol, csomagol és elad. Mindezt saját forrásból teremtették meg, egyetlen fillér állami támogatás nélkül. Most Mágori András a cégük külföldi és belföldi vevőivel tartja a kapcsolatot, kereskedik, ezen túl ha kell, a cégüknél bármelyik munkafolyamatba bármikor bekapcsolódik.
  Tavasszal a Fidesz kampányfőnöke volt, -8 éves párt múlt után- és a makói jó eredmény "jutalma" lett a megyei képviselő jelöltség.
  A FIDESZ biztos lehet, hogy a nemzeti konzervatív irányzat és Orbán Viktor elvei szerint dönt, amikor kell.”
110 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aradi orvosok a makói kórházban

Makó - Tíz napon át aradi orvosok tanulnak a makói kórházban. Tovább olvasom