Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Zsolt lett Kövegy legvonzóbb férfija

Kövegy - Budapesti főiskolások keresték az ország három falujában a település legvonzóbb férfiját. Kövegyen a megkérdezettek Vígh Zsoltnak adták a megtisztelő címet. A férfi szerint ez csak vicc, mert vannak nála vonzóbbak a faluban.
Kövegy legvonzóbb férfiját kereste három budapesti főiskolás – egyik kurzusukon kapták feladatnak a videokészítést. – Kisfilmben kellett bemutatnunk, mi az, ami felkelti az emberek érdeklődését, mi foglalkoztatja a lakókat – mondta Benkő-Molnár Fanni, a videó egyik készítője. – Az ország különböző pontjain kerestünk három nagyon kicsi falut, ahol az emberek ismerik egymást, és egy olyan kérdést tettünk fel nekik, amin meghökkentek, elgondolkodtak, majd két utcával arrébb vagy a kocsmába küldtek, mert ott biztos hamarabb megtaláljuk a falu legvonzóbb férfiját – tette hozzá a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Karának harmadéves hallgatója.

Vígh Zsolt szerint minden férfi büszke lenne, ha őt tartanák a falu legvonzóbb férfijának. Fotó: Üveges Zsolt
Vígh Zsolt szerint minden férfi büszke lenne, ha őt tartanák a falu legvonzóbb férfijának. Fotó: Üveges Zsolt

Ufó és a falu legszebb lánya

A főiskolások az ötletet Egyed Ufó Zoltán székelyföldi fotográfustól vették, aki korábban egy fotósorozatot készített Erdélyben úgy, hogy a falu legszebb lányát kereste.
A Komárom-Esztergom megyei Úny és a Fejér megyei Zichyújfalu mellett a Csongrád megyei Kövegyre esett a fiatalok választása, többek között azért, mert a videót készítő, fotóriporternek készülő főiskolások közül Benkő-Molnár Fanni Szegeden töltötte a nyarakat gyerekkorában, Üveges Zsolt szegedi, Forgács Zsuzsanna pedig békéscsabai, vagyis jól ismerték a megyét és az itt élő embereket.

A 2 perc 18 másodperces videóban fiatalabb és idősebb nőket és férfiakat kérdeznek a főiskolások, a szereplők rendre elgondolkoznak, kinek adják a megtisztelő címet. Van, aki állítja, hogy nincs ilyen a faluban, vagy tanácstalanul küldik tovább a stábot, hátha más meg tudja mondani, ki a legvonzóbb férfi. Majd elhangzik Vígh Zsolt neve, megtudjuk róla, hogy fiatal, rendőr, két kisgyermeke, rendes családja van. A videó végén feltűnik a megtisztelő cím nyertese: Vígh Zsolt szerint minden férfi büszke lenne, ha ezt mondanák róla. Nem gondolta volna, de örül, hogy ő lett Kövegy legvonzóbb férfija.– Őszes, mosolygós, rendes ember, ezért mondhatták rá, hogy ő a legvonzóbb – mondta Galgóczkiné Krobák Mária, a 406 fős falu polgármestere, aki szintén szerepel a videóban, majd segített utolérni Vígh Zsoltot. – Azt gondolom, hogy ez egy vicc, mert vannak nálam fiatalabb és szebb férfiak a faluban – szerénykedett a győztes. – Meglepett, hogy az én nevemet mondták a legtöbben – tette hozzá, majd elárulta: a felesége büszke volt rá, de hogy ő lenne Kövegy legvonzóbb férfija, az szerinte is csak vicc.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszburkolat vezet a ravatalozóig

Rendbe tette a temető ravatalozóig vezető útját Csanádalberti önkormányzata, így esős időben sem kell sárban járniuk azoknak, akik utolsó útjára kísérik szeretteiket. Tovább olvasom