Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Zsúfoltak a határátkelők Románia felé

Makó - Jelentősen megnőtt a Románia és Magyarország közötti nagyobb határátkelők forgalma, az ünnepek közeledtével többszörösére nőtt a hazafele tartó románok száma. A külföldi vendégmunkások áradata valószínűleg hétfő délutánig tart.
Nagylaknál az elmúlt 48 órában megháromszorozódott a forgalom, összesen 30 ezren léptek be Romániába. A Temes megyei Csanádnál is az utóbbi két napban ugrott meg a forgalom, eddig naponta átlagosan 1700-en léptek át a határon, most ez a szám eléri a négyezret. Itt szombatról vasárnapra virradó éjszaka 40 percet is kellett várakozni a feltorlódott gépkocsisor miatt.

Az ugrásszerű emelkedés a külföldön munkát vállaló és most hazatérő románoknak tulajdonítható. A legtöbben Olaszországból, Spanyolországból látogatnak haza az ünnepek idejére, de sokan érkeznek Németországból és Ausztriából is. A határrendészet megemelt létszámmal dolgozik a fennakadások elkerülése érdekében.

A határátkelők forgalmát növeli a bevásárlóturizmus is, ugyanis a határ menti román településekről sokan a magyarországi nagyáruházakba járnak bevásárolni, itt ugyanis jelentősen olcsóbb sok termék, mint a román bevásárlóközpontokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 millió forint értékű heroint fogtak Nagylaknál

Nagylak - 150 millió forint értékű heroint foglaltak le a vámosok Nagylaknál egy bolgár… Tovább olvasom