MarketingLabor

2014.09.19. 13:09

Tudjuk, hol eszik a Belvárosban!

Kiflicsücsöktől a csúcsgasztronómiáig

Ön is volt már úgy, ugye, hogy a Belvárosban érte az éhség?

Nos, ha igen, minden bizonnyal több percet vett igénybe, hogy eldöntse, hova ugorjon be. Avagy beugorjon-e egyáltalán, vagy kényelmesen elhelyezkedve, netán a napi sajtót lapozgatva várja a’la carte megrendelése elkészültét.

Az Informedia Kft. munkatársai nyáron (augusztus 1-15-ig) nyakukba vették a Belvárost és feltérképezték a környék üzleteit. Mi magunk is meglepődtünk a számokon, mert nem gondoltuk volna, hogy ezen a kis területen 96 (!) olyan üzlethelyiség található, ahol harapnivalót vásárolhat magának az éhes vándor. Sőt, nem e

gy üzlethelyiség kialakítása éppen folyamatban volt a felmérés során, a szám tehát – várhatóan ősztől – tovább fog bővülni.

A bőség zavara

A felmérés a Tisza Lajos körúton belül, illetve annak mindkét oldalán elhelyezkedő üzlethelyiségeket vette figyelembe. Már maga a töb

b mint 95 étkezésre csábító lehetőség is zavarba ejtően nagy szám, de ha azt is eláruljuk, hogy ebből 45 étteremként, étkezdeként funkcionál, az adat még megdöbbentőbb.

A fennmaradó 40 üzlet pedig pékség, kávézó, cukrászda, élelmiszerbolt vagy zöldséges. Cukrászdából 8 is található a feltérképezett területen, így az sem marad csalódott, aki a desszerteket illetően fagylaltra, cukrászsüteményre vágyik, bőven akad itt is kipróbálni való.

 

A turistákhoz a hasukon keresztül vezet az út (?)

Szeged, a napfény városa kétség kívül sok turistát vonz a nyári időszakban. Az is nyilvánvaló, hogy a városunkat megcsodálni vágyó ide érkezők elsősorban a Belvárosban keresnek maguknak étkezési lehetőséget, hiszen a látnivalók többsége is itt található. Nos, Szeged (ebben az értelemben véve is) bőven kiszolgálja a hozzánk látogató turisták igényeit. És nem csak az övékét, hiszen ne felejtkezzünk meg az egyetemistákról sem, akiknek egyre nagyobb százaléka külföldről érkezik hozzánk. Az egyetemi épületek elhelyezkedése pedig utánpótlást kínál a belvárosi étkezőhelyek számára a nyári turistaszezon levonulása után is. A külföldi diákok számára mindenképp.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!