MarketingLabor

2014.10.13. 16:10

Könnyebben vesz könyvet a Belvárosban, mint gyömbért

Honnan tudjuk? Utánajártunk!

Az Informedia Kft. munkatársai személyesen, kérdőívvel feltérképezték a Tisza Lajos körúton és azon belül elhelyezkedő összes üzlethelyiséget profiljuk szerint. Kíváncsiak voltunk, milyen tendencia és meggondolás alapján helyezkednek Szeged vállalkozói, ha portékájuk eladásáról van szó.

Olvasson, de ne újságot

A Belvárosban elhelyezkedő közel 430 üzlethelyiséget profiljuk szerint 34 különböző csoportba tudtuk elhelyezni. Van, amiből elképesztően nagy a választék, van, amiből viszont érthetetlen módon kicsi a kínálat.

Ha például Ön újságot szeretne venni, de nem éppen a megszokott napilapokat vagy magazinokat, hanem ínyencebb különlegességre vágyik, kevesebb mint 6 helyen nézhet szét, megtalálja-e kedvenc lapját. Feltételezhetjük, persze, hogy ezeken a kimondottan sajtótermékeket árusító helyeken nagyjából ugyanaz a kínálat, de így van ez a dohányboltok esetén is, abból viszont már több található a Belváros területén, szám szerint 9.

 

 

Nem az a kérdés, hogy „Mit főzzek?”, hanem hogy milyen alapanyagból?

Szakácsok és szakácsnők, valamint főzni vágyók a Belvárosban maximum szakácskönyvet tudnak beszerezni, hiszen könyvesboltból 10 is található a kiskörúton és azon belül. Így aztán különböző kiadók kiadványai közül lehet válogatni, hiszen minden üzlet más társasághoz tartozik. Kis túlzással mondhatjuk tehát, hogy ami könyvet itt nem talál meg, az nem is létezik. Nem így van viszont a főzéshez szükséges alapanyagokkal. A feltérképezett területen kevesebb, mint 5 kimondottan zöldséget, gyümölcsöt árusító üzlethelyiség van, márpedig gyömbér nem terem minden élelmiszerboltban. Így ha Ön nem elégszik meg a szupermarketek csekély kínálatával, kedvenc zöldségesét a Belvárosban nehezen fogja megtalálni.

Folytatjuk a ruházati boltokkal!

 

www.informen.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!