Menő manók

2009.04.29. 00:02

Hol a gólya? Küzdelem hónapról hónapra 1/2

Jöttek, mentek a hónapok, és semmi. Csak nem jött a várva várt gólya. Tudom, hogy a megfelelő pillanatra vár, de nekünk bármelyik hónap megfelelő lett volna akkor.

Végül egy ismerős által javasolt dokihoz fordultunk, aki Clostilbegyt tablettát szedetett velem 3 hónapig a peteérés serkentésére - megjegyzem mindenféle hormonvizsgálat nélkül - úgy, hogy előtte még azt se nézte meg, van-e egyáltalán peteérésem. Csakis az általam elmondottakra hagyatkozott, ami részemről annyi volt, hogy már jó ideje próbálkozunk, és nem jön össze a baba. (Szerencsére az ismerősömnek ilyenen nem kellett részt vennie, mert szinte azonnal összejött nekik a baba, és csak szülni volt nála, úgyhogy nem tudhatta, kihez küld valójában.) Amikor pedig nem vezetett eredményre a tabletta szedése se, javasolta, hogy tartsunk pár hónap szünetet, majd újra kezdjem el szedni. Erre én megkérdeztem tőle, hogy esetleg a páromat nem kellene-e megvizsgálni, mielőtt rajtam kísérleteznek? Mire a válasz az volt, hogy ha gondolom, megvizsgálhatjuk. Hát gondoltam. Megvártam, hogy megkapjam a beutalót, de az eredménnyel már nem mentünk vissza ehhez a nőgyógyászhoz. Akihez viszont utána kerültem, annak a dokinak maximálisan sokat köszönhetek. Nagy tapasztalattal rendelkezik, és már az első találkozáskor átnézte az összes addigi papíromat, majd jó alaposan, és részletesen kikérdezett a párommal együtt. Természetesen vérvételre is elküldött, és felvázolta a lehetőségeket, milyen vizsgálatok várhatnak még ránk. Átbeszéltük a párommal, majd pár hónap múlva ismét felkerestük a döntésünkkel. Próbáljuk meg az inszeminációt. Tudni kell, hogy a legtöbb doki ezt a beavatkozást csak úgy hajlandó elvégezni, ha előtte az illető átesett a HSG-n, azaz a petevezető-átjárhatósági vizsgálaton. Pár esetben engedélyeznek egy inszeminációt még előtte, de ha az nem sikerül, akkor mindenképpen a HSG jön, ami pedig a nők egyik rémálma. Annak idején, mikor én is érdeklődtem pár sorstársamtól erről, akkor csak egyvalakitől hallottam azt, hogy nem fáj, és hogy sokszor a dokin is múlik. A többiek nem köntörfalaztak, egy az egyben megmondták, hogy fájdalmas. Ez így is van rendjén, csak én nem ezt akarta hallani! Az ismerőssel egy a dokink, úgyhogy nagyon bizakodtam, de rettegtem is mellette; szerettem volna elkerülni. Beleegyezett a doki, hogy egy inszemet megpróbáljunk előtte, mert látta rajtam, hogy eléggé tartok a HSG-től.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!