Mórahalom és környéke

2019.08.18. 00:08

275 traktor gyűlt össze idén a zákányszéki traktorshow-n - galéria

Zákányszék - Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton a zákányszéki traktorshow-t a focipálya mellett, ahol idén 275 traktor gyűlt össze.

Arany T. János

Egy igazi sztárral, a Papucsos Tibiként elhíresült ruzsai Papp Tiborral futottunk össze elsőként a közel 300 traktoros közül szombat délelőtt a VI. Zákányszéki Traktorshow-n. Mivel akkor még nem tudtuk a becsületes nevét, így szólítottuk meg: Elnézést Papucsos úr, Tetanuszról szeretnénk kérdezni. Papucsos Tibi ugyanis egy Tetanuszra keresztelt traktorral érkezett, amit a fotó kedvéért be is röffentett. – Füstöt kértek? Lesz annyi, hogy látni se fogtok – viccelődött, majd tényleg. A kíváncsiskodók tömege előbb a felbőgő motor hallatán, majd a kipufogóból tóduló gázok miatt hőkölt hátra és lépett vissza kettőt.


Papucsos Tibitől azt is megkérdeztük, hogyan lesz egy munkaeszközből hobbi. – A dízelfüst ha megcsapott, utána vége, nem szabadulsz. Nekünk is jár egy kis szórakozás. Ha nem vagy egy kicsit bolond, nem tudsz versenyezni. Szerintem, ha a végén megmérnék az adrenalin szintemet, a sokszorosa lenne a normálisnak – magyarázta a Papucsos feliratú pólóban feszítő Papucsos, akiről a közönség reakciói alapján 2016-ban azt írtuk, hogy ő a traktorosok rocksztárja. Becenevét könnyen kitalálhatják, onnan kapta, hogy papucsban nyomja.

VI. Zákányszéki Traktor­show. Fotó: Török János (galéria)

A reggeli felvonulás után ügyességi, gyorsasági és erőhúzó versenyeket tartottak, amire idén a német Jozef Heindl is benevezett, aki kizárólag a traktorshow kedvéért vásárolt egy 1951-es Deutz-Fahr traktort, amit Münchenről hozatott üllési tanyájára, majd a fa díszítésű oldtimerrel érkezett. A 70 éves nyugdíjas hét éve él Üllésen, az ügyességi versenyre nevezett, de nevetve elárulta, nem sok esélye van, csak a részvétel a fontos a számára.


Az egyik szervező, Csóti Gábor, elmondta, a traktoros találkozó ötlete az önkormányzat felkérése alapján született meg és kezdetben a falunapok kísérőrendezvénye volt, de úgy kinőtte magát, hogy mára önálló rendezvénnyé vált. A Zákányszéki Traktorosok Baráti Körének egyik tagja, Bóka Mihály most szombaton nem a kormányt, hanem a bográcsot forgatta: társaival 450 személyre készítettek marhapörköltet 180 kiló húsból, amire mindenkit vendégül láttak, aki traktorral érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!