Mórahalom és környéke

2019.07.22. 15:13

Amikor a hóhért akasztják: gyerekek kérdezték az újságírót a domaszéki médiatáborban

A domaszéki médiatáboros gyerekek nem vicceltek, mielőtt bármit kérdezhettem volna, már egy bevilágított stúdióban ültem két kamerával szemben és az újságírásról kérdezett az egyik résztvevő, Birkás Dorina.

A. T. J.

Varjasi Norbert, a domaszéki Doma Tv munkatársa a Domaszéki Élhetőbb Faluért Közhasznú Egyesület közreműködésével idén először szervezett médiatábort a településen 10 és 18 év közötti helyi és a testvértelepülésekről, Királyhalomról és Pécskáról érkezett fiataloknak, akik érdeklődnek a videókészítés, fényképezés és a helyi kultúra iránt. A gyerekek a héten jártak a vasútmú­zeumban, megismerkedtek a televíziós műsorkészítéssel (kamerakezelés, vágás, riportkészítés), kirándultak Röszké­­re, Szatymazra, a pénteki zá­­rónapon pedig a táborban történtekről készített kisfilmet mutatták be a meghívott vendégeknek.


– Mindenki okostelefonozik korlátok nélkül, mi igyekszünk az ezzel kapcsolatos alapvető ismeretekre is megtanítani őket azonkívül, hogy hogyan működik a fényképezőgép, a kamera és hogyan kell használni a vágóprogramot – mondta Norbert. A táborozók dél­­előtt műhelyfoglalkozásokon vettek részt, a délután a szabadprogramé.

Akasztják a hóhért. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Akasztják a hóhért. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Mielőtt bármit kérdezhettem volna a gyerekektől, úgy döntöttek, előbb ők kérdeznek tőlem, beültettek az erősen bevilágított rögtönzött stúdió­ba, és az egyik bátor résztvevő, a királyhalmi Birkás Dorina a többiekkel folytatott rövid eszmecsere után az újságírásról kérdezett. A be­­szélgetés után helyet cseréltünk. Dorina azt mondta, azért jött, mert érdekli a fényképezés és televíziózás technikai háttere, de ennél is fontosabb volt számára, hogy új barátokat szerezhetett. – Tanár szeretnék lenni, de a fotózás is érdekel – mondta.


A domaszéki Kun Balázs szeptemberben lesz ötödikes, az egyik osztálytársa javaslatára vett részt a táborban. – Nekem az tetszik, hogy mindenki összetart és jó a csapat – mondta a fiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!