Mórahalom és környéke

2019.08.02. 12:57

Az óvodások nagy örömmel jógáznak Bordányban

Meztelen talpukkal próbálták a szétszórt üveggolyókat összeszedni a bordányi óvodások csütörtök délelőtt az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde udvarán Gyuris Lilla jógaoktató, a Gyermekek Mozgásáért Egyesület tagja vezetésével, aki hetente egy-két lakalommal tart mozgásfejlesztő gyermekjógát.

A. T. J.

Az egyik kisfiú, Attila zokniban igyekezett végrehajtani a feladatot, de a golyó állandóan kicsúszott a lábujjai közül. – Én úgyis elbánok vele – utasította el a javaslatomat, hogy mezítláb könnyebb lenne, de végül csak megszabadult a lábbelitől. Olivér kézzel igyekezett üveggolyót gyűjteni a lába helyett, őt a többiek gyorsan rendre utasították.

A lúdtalpprevenciós gyakorlat után következtek a kicsikre szabott jógagyakorlatok. A hatha jóga mozdulatsorait mondókákba, versekbe, mesekeretbe csomagolva adja elő és mutatja meg az oktató. Lilla elmondta, a hosszan kitartott mozdulatokat a kicsikkel nem csináltatja, mert ahhoz még nincs türelmük. – A légzőgyakorlatok a feszültségoldást segítik, a gerincre nagyon figyelünk, a jobb és bal agyféltekés gyakorlatok fontosak, illetve a megmaradt csecsemőkori reflexekre is figyelek, mert azok különböző viselkedési zavarokat okozhatnak – magyarázta a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!