Mórahalom és környéke

2019.06.13. 17:04

Dani, az unoka örült legjobban a bombának

Üllés - Nem tudta mire vélni az üllési Kádár Józsefné Szilágyi Anna, miért kérdezte meg tőle kollégánk a telefonban, hogy olvasta-e már az aznapi újságot. Még csak átlapozta, felelte, elkerülte a figyelmét, hogy hűséges előfizetőként ő nyerte meg lapunk ajándékát, a két doboz társasjátékot.

Nánai Márta

Dani, Kádár Józsefné Anna 7 éves unokája különösen a Bumm! társasjátékot értékelte, mivel az ő régi, ugyanilyen típusú társasukból eltűnt a bomba. Ebben végre van, örvendezett a kislegény, aki a minap ballagott el az óvodából, számára már kitört a vakáció. A nyár nagy részét a nagymamánál tölti: nézegeti a kerti tavacska tavirózsái között úszkáló aranyhalakat, autózik az udvaron.


Gyerekekből egyébként sincs hiány a hatalmas kertes házban, ahol a háziasszony nyáron öt unokájára vigyáz. A legkisebb 3, a legidősebb 13 éves – meséli a 60 éves asszony.


A nyugdíjas nő 1987 óta nevelőszülőként számtalan gyereknek teremtett otthont, törődést és szeretet, kinek hosszabb, kinek rövidebb ideig, többen azóta is ide járnak haza. Most öt gyerkőc él nála. A legfiatalabb a 8. osztályból ballagott, a legidősebb 22 éves, ő informatikusnak tanul.

Kádár Józsefné Szilágyi Anna és unokája, Dani, lapunk munkatársával, Nánai Mártával.

Kádár Józsefné Szilágyi Anna és unokája, Dani, lapunk munkatársával, Nánai Mártával.

- 2001 óta fizetek elő a Délmagyarországra, amit a gyerekek is szívesen lapozgatnak. Az újság által annyi kedvezményt vehetek igénybe, hogy ha összeadom, nagyjából az éves előfizetési díjat kigazdálkodom belőlük – számolgat Anna, aki a politikai tartalmú cikkeket kihagyja, de például a vicceket soha.


Ha nincs otthon egyik gyerek sem, bőven ad elfoglaltságot a kert és a házimunka. Aprójószágra szükség van, hamarosan talán sertés is röfög az ólban. A szövőnői képesítéssel rendelkező Anna nagyon keveset dolgozott a szakmájában. Bordányi születésű, de Üllésre ment férjhez, azóta itt él. Megszerette a falut, az itteni jó levegőt. Bár a gyereknevelésre az egész életét feltette, most már nem bánja, hogy lassan minden gyereke felnő.


Szabadidejében fotózik, olvasgat, no meg társasozik a gyerekekkel, így igazán jó helyre érkezett a két doboz játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!