Mórahalom és környéke

2019.05.23. 08:28

Díszt készített a cédulákból: Újrahasznosította a könyvtáros a feleslegessé vált katalóguscédulákat

Egyedi módon hasznosította újra a szükségtelenné vált katalóguscédulákat Paraginé Tóth Edina zákányszéki könyvtáros.

A. T. J.

Mindenhol hangulatos, színes kis díszek, kézzel készült apróságok díszítik a zákányszéki művelődési ház második emeletén lévő könyvtárat. Az otthonos belső Paraginé Tóth Edina könyvtáros munkája.


– Itt mindent én csinálok. Szerintem egy könyvtárnak nemcsak a könyvek tárának kell lennie, hanemegy barátságos, otthonos helynek, ahol szívesen töltik el az idejüket a látogatók. A külső megjelenésével is üzen a könyvtár. Nem a saját szórakoztatásomra díszítettem ki a helyiségeket – mondta Edina.


Legutóbbi alkotása a könyvtár télikertjét díszíti. Mivel tavaly január elseje óta a zákányszéki könyvtárban is mindent digitalizáltak, elektronikus módon folyik a keresés és a kölcsönzés, több ezer katalóguscédula vált feleslegessé. – Ezek közül 4-500-at használtam föl: kettesével színes gépkapoccsal rögzítettem, majd egy madzagra kifüggesztettem őket. Így él tovább a katalógus, ezzel őrizzük tovább a múltat, ami azért is hasznos, mert egyrészt nem lett szemét belőle, ez egyfajta újrahasznosítás, másrészt meg tudom mutatni a gyerekeknek, hogy kellett régen megkeresni egy könyvet – mutatta a könyvtáros, aki egy héten át mindennap dolgozott a télikert egyedi díszítésén.

Címkék#Mórahalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!