Mórahalom és környéke

2019.07.31. 19:33

E-töltőoszlop lesz Bordányban

A bordányi képviselő-testület a közelmúltban döntött arról, hogy az önkormányzat és az NKM Mobilitás Kft. közötti megállapodás értelmében elektromos üzemű autók töltésére alkalmas váltóáramú, két­­állásos töltőoszlopot telepíte­nek a faluház parkolójába.

A. T. J.

A testületi ülésen elhangzott, hogy a Bordányban létesítendő töltőállomást egy piacvezető finn cég gyártja majd. A töltő a prémium kategóriát képviseli a váltóáramú töltőoszlopok között esztétikus, letisztult megjelenésével és ma­­gas műszaki színvonalával.


– Energiahatékony önkormányzat vagyunk, próbáljuk el­­ültetni az autósok fejében is a környezettudatos gondola­tokat – fogalmazott Tanács Gábor. Bordány polgármestere a töltőoszlopok turisztikai vonzerejéről szólva elmondta, ezzel remélhetőleg ide tudják majd csalni az elektromos autóval rendelkezőket. A töltőket a hagyományos helyi ízek fesztiválja és kecsekeverseny napján, szeptember 14-én adják át, és egy elektromosautó-találkozót is szerveznek majd.

Kovács László büszke rá, hogy a térségben náluk lesz először nyilvános e-töltő. FOTÓ: KARNOK CSABA

Kovács László büszke rá, hogy a térségben náluk lesz először nyilvános e-töltő. FOTÓ: KARNOK CSABA

A bordányi Kovács László egy elektromos Nissan tulajdono­­sa, azt mondta, ő otthon és a munkahelyén is tudja tölteni a kocsiját.


– Úgy illik, hogy az oszlopokat ne a helyiek használják, hiszen az a lényege, hogy a továbbhaladást biztosítsa. Büszke vagyok rá, hogy a térségben nálunk lesz először ilyen töltő – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!