Mórahalom és környéke

2019.07.09. 01:05

Elektromos buszok járnak majd Mórahalom és Zsombolya között

Mórahalom - A programra fordított összeg több mint 400 ezer euró.

Munkatársunktól

Az E-transport program nyitókonferenciáját tartották meg a közelmúltban az Aranyszöm Rendezvényházban, amelyen Mórahalom és romániai projekt­partnere, Zsombolya ismertette a terv részleteit. A kezdeményezés a megújuló energiaforrásokat és az energiatakarékosságot helyezi a középpontba. A környezettudatos beruházások mellett a tervek szerint a két vá­ros között menetrend szerinti autóbuszjárat is indul majd.


– A projekt rövidített címe az E-transport, ami az elektromos közlekedésre vonatkozik. Mindkét települé­sen elektromos buszokat szerzünk be, Zsombolyáról me­­netrendszerű járat indul Mórahalomra, itt pedig helyi elektromos kisbusszal tudjuk majd megmutatni a látogatóknak településünk attrakcióit – magyarázta Stampf Mariann, a Móra-Tourist ügyvezetője.


Az eseményen Zsombolya polgármestere, Darius-Adrian Postelnicu a 11 ezres várost mu­­tatta be. A programra fordított összeg több mint 400 ezer euró. Ebből vásárolják meg a 23 személy szállítására alkalmas kis­­buszt és alakítják ki az elektromos feltöltőállomást.


(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Címkék#Mórahalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!