Mórahalom és környéke

2019.06.26. 18:47

Falugondnokok találkoztak Bordányban

Bordányban rendezték meg szerdán a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének találkozóját.

A. T. J.

Házi finomságokkal, pogácsával és pálinkával várták a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete találkozójának résztvevőit szerda reggel a bordányi faluházba. A rendezvényre a falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit hívták meg.


A rendezvény az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsorával kezdődött, Tanács Gábor polgármester Bordányt mutatta be, majd a tanyagondnoki szolgálatok számoltak be a munkájukról.

Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője kiemelte, azért hasznosak ezek a találkozók, mert olyan ismereteket sajátíthatnak el és ötleteket ismerhetnek meg a falugondnokok, amit ők is tudnak alkalmazni a jövőben. – Rendszeresen szervez ilyen találkozókat az egyesület, aminek a célja a szakmai ismeretek bővítése, de természetesen baráti beszélgetésekre, tapasztalatcserére is lehetőséget ad az összejövetel, amelyen most a helyi tanyavilág sajátosságait mutattuk be – mondta Farkasné Lippai Ágota, a helyi Integrált Szociális és Egészségügyi Központ vezetője.


A falugondnokok bordányi találkozója a Kisapáti család veteránautó-kiállításának megtekintésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!