Mórahalom és környéke

2019.08.07. 19:47

Fűzfák látták a szomszédvita kárát

Fakivágás után rendőrségi feljelentésig fajult egy szomszédvita a Domaszékhez közeli tanyavilágban.

A. T. J.

– Valószínűleg zavarhatta őket, hogy a fák ágai hozzáérnek az áramvezetékhez. Fenyegetőzött is a szomszéd, hogy majd feljelent a Démásznál. Ami felháborító, hogy ez az egész az én területem – mutatott körbe a Domaszékhez közeli tanyáját körülvevő kukoricáson Varga Erika, aki azt állítja, szomszédai vághatták ki egyik fűzfáját, és csonkíthatták meg a két másikat.


– Ezen nagyon kiborultam. Majd én is fogom magam, át­megyek, és átfestem a házukat. Volt már elég sok baj korábban is velük. Egyszer autót szereltünk, legfeljebb két percig zú­­­gott a kocsi, mire elkezdett ve­­lem kiabálni az asszony. Az­­zal is megfenyegetett, hogy rám küldi a gyermekvédelmet – ecsetelte tovább a szomszédjával elmérgesedett viszonyukat.


Erika állítása szerint, ha a szomszéd látja, hogy itthon van, beteszi hangosan a mulatós zenét, de Erikát ez nem za­varja, jól kibabrált velük.


– A múltkor azzal bosszantottam fel, hogy elkezdtem én is énekelni és dudorászni, mert szeretem én a mulatóst, de erre kikapcsolta. A fiatalasszony úgy fogalmazott, azt hiszi a szomszéd, ő itt a Jani.

Erika szerint a szomszédja vághatta ki a fát. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Erika szerint a szomszédja vághatta ki a fát. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Feljelentettem őket, meglepetésnek szántam, de nem történt még semmi, ezért nem lepődtek meg – tette hozzá, majd megmutatta, három fűz­fá­ról van szó, kettőt megnyestek a harmadikat tönkig levágták. – Remélem, jól megizzadt bele – viccelődött Erika.


Halász Tamás ügyvéd, Erika jogi képviselője elmondta, egyelőre rongálás miatt tettek feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.


– Mivel valószínűleg 50 ezer forint feletti a kár, ami a természetet helyreállíthatatlan módon károsította, az már környezetkárosítás bűncselekménye, de ezt majd a jövőben a nyomozás során kirendelt szakértő állapítja meg. Magánlaksértés is történhetett, amennyiben az egyik fát úgy nyesték meg, hogy engedély nélkül mentek be Erika portájára, de majd ezt is a nyomozás deríti ki – magyarázta az ügyvéd.


Az önkormányzatnál is ér­deklődtünk, de hozzájuk hivatalos megkeresés nem érkezett az ügyben, így nem tudtak nyilatkozni.


A szomszédokkal is próbáltunk beszélni, a tanyát több ol­­dalról megközelítve kiabáltunk, de hiába kerestük őket, csak a megkötött kutyák ugattak ránk vadul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!