Mórahalom és környéke

2019.03.22. 13:34

Gyerekkori álma lett a hivatása: a megye is elismerte Enginé Ábrahám Katalin munkáját

Mórahalom - 1992 óta tanít Mórahalmon Enginé Ábrahám Katalin, nevéhez fűződik a helyi egyházi iskola megalapítása is, jelenleg itt dolgozik. Azt mondja, tanítónak lenni hivatás, ami csak akkor jó, ha szeretettel csinálják.

Kiss Anna

Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díjjal ismerték el március 14-én a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola alapítójának és pedagógusának munkáját. Enginé Ábrahám Katalin a megyei közgyűlés elnökétől, Kakas Bélától vehette át az elismerést, azt mondja, még sosem kapott kitüntetést, és nem is számított rá, hogy most kap.


 – A kolléganőim szóltak, amikor először megjelent a Délmagyarban a díjazottak listája, hogy nézzem gyorsan, mert köztük vagyok én is.

 

Enginé Ábrahám Katalin jelenleg a másodikosok osztályfőnöke. Ottjártunkkor épp a környezetvédelemről oktatott. Fotó: Frank Yvette

Enginé Ábrahám Katalin jelenleg a másodikosok osztályfőnöke. Ottjártunkkor épp a környezetvédelemről oktatott. Fotó: Frank Yvette

– Nagyon meglepődtem, hiszen nem volt tudomásom róla, hogy a vezetőség jelölt rá. Úgy vélem, ez óriási elismerése a munkámnak, de hogy pontosan miért kaptam, még most sem tudom igazán. Talán mert mindig élen jártam az új pedagógiai módszerek kipróbálásban, a pályázatokban, és abban, hogy környezettudatosságra neveltem a diákokat, amikor csak lehet, a szabadba megyünk, a negyedikeseket minden évben Visegrádra viszem ötnapos erdei iskolai látogatásra, de egyik osztályommal már egy országos természetismereti versenyt is megnyertünk. Épp úgy teszek, mint a többi pedagógus, persze a jelölésben fontos tényező volt az is, hogy az egyházi iskola megalapítása az én nevemhez fűződik Mórahalmon, valamint a helyi erdei iskola programjának kidolgozásában vállalt szerepem – részletezi a tanító.


Enginé Ábrahám Katalin már 27 éve a pályán van, azt mondja, ha elölről kezdené, akkor is ezt a pályát választaná. – Ez gyerekkori álmom volt. Először óvónőnek tanultam, de rájöttem, hogy én a 6 és 10 év közötti korosztállyal szeretnék inkább foglalkozni. Szeretem ezt csinálni, ez nem munka, hanem hivatás. Szeretettel dolgozunk, cserébe pedig sok hálát kapunk a 

diákoktól, ők adnak erőt a mindennapokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!