Mórahalom és környéke

2019.08.30. 18:07

Gyűlnek a felajánlott használt kerékpárok

Cikkünk hatására több kerékpárt is felajánlottak a Homokháti Bringaklubnak.

A. T. J.

Mint megírtuk, a homokháti bringások nemrégiben azt találták ki, hogy összegyűjtik a használt, otthon, a pincében lapuló, vagy az udvaron heverő, de még használható állapotban lévő ke­­rékpárokat, felújíttatják, majd a helyi rászorulóknak adják azo­­kat. A legelső kétkerekűt a zá­­kányszéki Börcsök Zoltán, a Ho­mokháti Bringaklub alapítója és vezetője ajánlotta fel.


A bicikliket a bordányi Kof­fein Kerékpárműhelyben hozzák biztonságosan használható állapotba. A műhely vezetője, Tari Attila elmondta, a biztonság a legfontosabb, ezért a fékeket min­­den esetben ellenőrzi, és szük­­ség esetén javítja.

Börcsök Zoltánnál gyűlnek a felajánlott kerékpárok. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Börcsök Zoltánnál gyűlnek a felajánlott kerékpárok. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Börcsök Zoltán megmutatta, Zákányszéken az egyik önkormányzati épület garázsában már négy kerékpár várhatja új gazdáját, egy pedig a szervizben van Bordányban. Az akcióról szóló cikkünk hatására többen is felajánlották régi kétkerekűjüket: egy bicikli Mórahalmon van, egy újszegedi család pedig öt ke­­rékpárt és egy rollert ajánlott fel, amit tegnap hoztak el Börcsökék.


A közeljövőben a homokhatibringaklub.hu oldalon minden kerékpárt meg lehet majd nézni. A bicikliket szociálisan rászoru­lóknak osztják ki, amiben a Ho­­­­mokháti Szociális Központ Család- és Gyermekjóléti Központ segíti majd a homokháti bringásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!