Mórahalom és környéke

2019.08.12. 20:08

Idén 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar Falu Programra

A Magyar Falu Programról egyeztetett hétfőn Üllésen Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség államtitkára, a térség településeinek polgármestereivel, amelyen jelen volt Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje is.

Munkatársunktól

Nagy Attila Gyula, Üllés fideszes polgármestere köszöntötte hétfőn kora délután Gyopáros Alpárt, a Miniszterelnökség államtitkárát, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosát, a térség településeinek polgármestereit a nagyközség polgármesteri hivatalának házasságkötő termében, ahol a Magyar Falu Programról egyeztettek. Az eseményen részt vett Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke, Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje is.

A Magyar Falu Programról egyeztettek Üllésen a térség kistelepüléseinek polgármesterei. A vendégeket Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere köszöntötte, a programot Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa ismertette. A megbeszélésen részt vett Nemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje is. Fotók: Kuklis István

– Van miről beszámolni, hiszen már gyakorlati tapasztalataink is vannak a programról – mondta Üllés polgármestere, majd megköszönte a kormánynak a lehetőséget, mert mint fogalmazott, ez az első olyan pályázat, ami valóban alulról építkezik.

 

– Ahogy polgármester úr jelezte, a Magyar Falu Program nem egy budapesti íróasztal mögül íródott, hanem annak az országjárásnak a részeként, amelyet a kollégáimmal végeztünk és amelynek során 50 helyszínen 4000 szereplővel találkoztunk. Azon túl, hogy pályázatokat írunk ki, a program része a falusi CSOK, és a mellékúthálózat-fejlesztési program amelyben idén 50 milliárd, jövőre szintén 50 milliárd forint értékben alacsonyabb rendű állami utakat tudunk felújítani

– magyarázta Gyopáros Alpár.

Az államtitkár elmondta, idén 150 milliárd forintot fordít a kormány a program végrehajtására és ez az összeg a jövő évben is rendelkezésre áll.


– Az őszi önkormányzati választások közeledtével kéz- és lábtörést kívánok a polgármestereknek. A jókívánságok szólnak Nemesi Pálnak is. Vidékiként tudom, hogy a kistelepülések, falvak és a járásközpontok mennyire egymásra vannak utalva. Tudom, mennyire hasznos, ha a központok és a kisebb települések összehangolják fejlesztéseiket. Örülök, hogy a polgármesterjelölt úr is itt van velünk, mert reménybeli pozíciójában biztos, hogy erősíti majd az a tapasztalat, amit ma itt összegyűjt – tette hozzá a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.





 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!