Mórahalom és környéke

2019.05.15. 14:03

Kezdenek rászokni az online ügyintézésre Forráskúton

Még tanulják a helyiek, de már egyre többen intézik elektronikusan az ügyeiket Forráskúton. Egyelőre az iparűzési adó online bevallása a legnépszerűbb.

Munkatársunktól

Házasságkötéssel, gyermekszületéssel, építkezéssel, autóvásárlással, de még a vállalkozás beindításával kapcsolatos ügyeket is lehet már online intézni, ráadásul közvetlenül a települések honlapjáról. Így van ez Forráskúton is, ahol még tanulják a rendszert, de jók a kezdeti tapasztalatok. 


Kapás Anita, a település jegyzője lapunknak elmondta, hogy a rendszert náluk legtöbben eddig az iparűzési adó bevallására használták, de indítottak már kereskedelemmel kapcsolatos ügyintézést, valaki pedig közútkezelői hozzáférést kért a rendszeren keresztül. 


A rendszert nem bonyolult használni. Az e-ügyintézést választókat a belépés után azonosítja a rendszer, és az űrlapok általános adatait automatikusan kitölti. A felhasználók bármikor nyomon követhetik az elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyeket, így pár kattintás után megismerhetik a folyamatok aktuális állapotát, és megnyithatják a lementett űrlapokat. Így nem kell kivárni a hivatali nyitvatartási időt, online akár vasárnap éjjel is el lehet indítani a folyamatot, bárhonnan. 


Az ügyek jó részét a már említett űrlapokon lehet elindítani, de megmaradt a lehetőség a „szabad szöveges" ügyindításra is, ami a korábbi postai leveles megkereséseket válthatja ki.


Az elektronikus önkormányzati ügyintézés természetesen nemcsak Forráskúton, hanem az ország összes településén elérhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!