Mórahalom és környéke

2019.08.10. 11:41

Lenyilazták a dinnyét, kötélen siklottak az ásotthalmi táborozók az öttömösi erdei iskolában

Az öttömösi erdei iskolához látogattak a héten az ásotthalmi táborozó gyerekek, ahol íjászkodtak, dinnyét ettek, és egyikük még egy kiskutyát is hazavitt.

Arany T. János

– Nem hoztunk kést, ezért szétlőjük nyíllal, úgy esszük meg a dinnyét – magyarázta egy kislány az Öttömösi Erdei Iskola és Zarándokház körüli erdőben. A többiek már izgatottan várták, hogy kipróbálhassák, el tudják-e találni a dinnyét. Németh Fanni azt mondta, már korábban is lőtt íjjal.


– Találd el, légyszi, mert én már nagyon kívánom – kérlelte Barbi, de a dinnye egyelőre sértetlen maradt. Volt, aki eltalálta a gyümölcsöt, de lepattant róla a nyílvessző.


– Eltaláltam én is, de nem ment bele – csatlakozott a beszélgetéshez Fanni. Móricz Krisztián Junior pedig azt újságolta büszkén, hogy ő a dinnye alatt lévő szalmazsákot találta el.

Lenyilazták a dinnyét, kötélen siklottak az ásotthalmi táborozók az öttömösi erdei iskolában. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Míg néhányan a dinnyével, pontosabban az íjjal és a vesszővel küzdöttek, mások a tanösvényen lévő csúszópályán siklottak le, amelynek használatához előbb egy létrán kellett felmászni a magasba, majd hevederekkel biztosítva, védősisakban lehetett lecsúszni.


Az erdei iskola Balotaszállás és Öttömös közelében fekszik, 20 hektáros birtokon, erdő és rét találkozásánál. Öttömösön áthalad az országos kéktúra útvonala és az UNESCO-világörökség részének nyilvánított magyarországi Mária-út, egy Közép-Európában haladó zarándokút.


A gyerekeket most ez kevésbé érdekelte, inkább a dinnyére figyeltek. Nemsokára érkezett a jó hír. Olyan jól sikerült, hogy beletört a nyílvessző, amelyet igazából Botond döfött bele a dinnyébe, így aztán csak előkerült egy jókora kés, és mindenki elégedetten falatozhatott a hűvös, édes gyümölcsből.

Lenyilazták a dinnyét, kötélen siklottak az ásotthalmi táborozók az öttömösi erdei iskolában. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A táborozókkal már korábban is találkoztunk, ők azok az ásotthalmi gyerekek, akik a helyi önkormányzat egy nyertes pályázatának köszönhetően ingyen nyaralhatnak Magassy Katalin tanyáján, a Gátsori út közelében.


A gyerekek egy kiskutyát is találtak, amely a környéken kóborolt. A nap végén a barátságos négylábú is jól járt, az egyik táborozó, Sára hazavitte.


Az erdei iskolában a kötélpálya és íjászkodás mellett megnézték az Árpád-házi Szent Erzsébet kilátót is, majd délután visszatértek Ásotthalomra, ahol az erdőben összegyűjtött tobozokból, faágakból hazavihető kiskerteket készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!