Mórahalom és környéke

2019.04.17. 15:15

Már a második ereklye kerül Ruzsára

Szent Fausztina nővér ereklyéjét vehette át Krakkóban Negyela Zoltán ruzsai plébános. A különleges tartóban elhelyezett csontereklyét hivatalosan augusztusban a krakkói érsek részvételével, ünnepélyesen helyezik el a ruzsai templomban.

Hajó Edina

Tavaly októberben helyezték el a ruzsai Urunk Színeváltozása Templomban Szent II. János Pál pápa vérereklyéjét. Idén március végén aztán a ruzsai plébánia és a község vezetése Krakkóba zarándokolt, ahonnan Szent Fausztina nővér csontereklyéjével tért haza.


Fausztina nővér 1920-ban 15 éves volt, amikor megjelent előtte Jézus, ezután vonult kolostorba. További rövid földi életét ott töltötte, mindössze 33 évesen halt meg tuberkulózisban 1938-ban. Szent Fausztina nővér életét ma már világszerte ismerik, egyes teológusok véleménye szerint az egyház legjelentősebb misztikusai közé tartozik – 2000 húsvétján II. János Pál pápa avatta szentté.

 


 Negyela Zoltán plébániai kormányzó szentmise keretében vette át az ereklyéjét az Isteni Irgalmasság Nővérei Kongregáció Generális Anyjától különleges ereklyetartóban. Az ereklyét igazoló tanúsítvány mellett Zoltán atya egy levelet is átvett, amelyben az Isteni Irgalmasság Apostolainak Társulata felhívja a figyelmet azon teendőkre, amelyeket az ereklye tisztelete megkövetel.


– Mivel ez a második lengyel származású ereklye, amelyet a ruzsai templomban helyezhetünk el, arra gondoltunk, hogy a krakkói érseket hívjuk meg az elhelyezési ünnepségre. Marek Jędraszewski érsek nagy örömmel fogadott bennünket, és igent mondott a meghívásra, amely számára zarándokút lesz – részletezte Negyela Zoltán. A tervek szerint augusztus 17-ére szerveznek egy rózsafüzér-találkozót, amely közös szentmisével zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!