Mórahalom és környéke

2019.05.31. 21:00

Mórahalom számít a helyi fiatalokra, ezért támogatja is őket a város

Összesen 9 millió forintos ösztöndíjprogrammal támogat Mórahalom önkormányzata 41 fiatalt. Céljuk a szakemberek pótlása és a mórahalmiak itthon tartása.

Hajó Edina

41 fiatallal kötöttek szerződést pénteken Mórhalmon. A város ösztöndíjprogramjára olyan általános, középiskolás, illetve felsőoktatásban tanuló vagy pályakezdő fiatal jelentkezhetett, aki rendelkezik mórahalmi lakcímmel, és még nem töltötte be 30. életévét. A program célja az esélyteremtés: a szociálisan rászoruló fiatalok támogatása, szakemberek hiánypótlása, valamint a térséghez való kötődésük erősítése.

 


A nyertes pályázókat Nógrádi Zoltán polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta: egy napon ezek a fiatalok meghatározó szerepet fognak betölteni a város életében.

 

– Pontosan ezért ösztönzést és támogatást szeretnénk nyújtani nekik a mindennapokhoz, azzal az üzenettel, hogy számítunk rájuk a jövőben

– fogalmazott a polgármester.

 


Csonka Csaba, a pályázat projektmenedzsere kifejtette: az általános iskolások 15 hónapig 10 ezer, a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók 20 hónapig 7500, a pályakezdők pedig 24 hónapra 15 ezer forintban részesülnek. – Így összesen közel 9 millió forinttal tudjuk segíteni boldogulásukat.


A pályázóknak 3,5 feletti tanulmányi átlaggal kellett rendelkezniük, fontos volt közéleti vagy sporttevékenységük, és az osztályfőnök vagy szaktanár véleménye – részletezte Csonka Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!