Mórahalom és környéke

2019.08.15. 21:25

Nemzetközi tájékozódási futóverseny startol Mórahalomról

Az esemény augusztus 16-án indul, s három települést érintve, augusztus 20-ig tart majd.

Nemzetközi tájékozódási futóversenyen működik közre Mórahalom. Az esemény augusztus 16-án startol, s három települést érintve, augusztus 20-ig tart majd.


Paskuj Mátyás, a 2019-es DÉLÚT Homokháti Hungária Kupa Nemzetközi Tájékozódási Futóverseny szervezőbizottságának elnöke elmondta, az öt napos, az ország más-más területén megrendezett Hungária Kupa a tájfutó családok nagy ünnepe. Mórahalom másodszor ad otthont a versenynek, amely a 2011-es rendezés után nyolc évvel tér vissza a városba.

 

A beérkezett nevezések alapján több mint 1000 versenyző érkezik, ötödük külföldről. Érkeznek versenyzők Hongkongból, Új-Kaledóniából és Kanadából is.

A sportolók a Kisszálláson, Ópusztaszeren és Balotaszállás környékén rendezett futamok után számos kísérőversenyen vehetnek részt, például mobilos tájfutáson, vagy labirintusversenyen, sörváltón, rádiós tájfutáson, mikrosprint versenyen. A mórahalmi versenyközpontba visszatérve esténként a fürdőben pihenik ki a versenyek fáradalmait, amit Mórahalom ingyen belépővel támogat.


A verseny fővédnöke Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!