Mórahalom és környéke

2019.09.05. 08:00

Nyugdíjasként sincs ideje unatkozni zákányszéki tanyáján Rozáliának

Nincs ideje unatkozni, 73 évesen is hajnali háromkor kel, zöldséget, gyümölcsöt, virágot szed és hetente kétszer viszi a Mars téri piacra a Zákányszék és Szeged közti takaros tanyáján egyedül élő Vass Rozália, aki férfiakat megszégyenítő erővel és lendülettel gondozza kertjét és gyümölcsösét.

Munkatársunktól

Egy bokrosodó fa metszése közben zavartuk meg a 73 éves Vass Rozáliát, aki aztán az összesen 35 cserépben cserépben illatozó virág, muskátlik és petúniák között invitált be a konyhába kávézni.


– Tizenöt évig laktam Szegeden, ott születtem, itt van a hátunk mögött a szüleim tanyája. Nutriáztam, harminc darabbal kezdtem, de nem ment. Aztán csirkéztem, volt négyezer darab. Abból a pénzből kezdtem el építeni ezt a tanyát, ahol most ülünk – kezdett mesélni lendületesen és kissé csapongva Rozália néni, akiről egy dolog hamar kiderült, és ezt nem is titkolta, mindig sikeresen forgatta meg a pénzét.


Élettörténetét keresse a csütörtöki Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!