Mórahalom és környéke

2019.09.08. 17:42

Régi varrógépeket gyűjtenek Üllésen

Kiállítás készül a régi használati tárgyakból.

Mint korábban megírtuk, Üllés legrégebbi, legöregebb varrógépeit keresi a Déryné Kulturális Központ. Meszesné Volkovics Szilvia, az intézmény vezetője elmondta, az alkotóházban állandó kiállításokat rendeznek, amelyeken régi használati tárgyakat mutatnak be.


Az egyik állandó kiállítás, ami megtekinthető, a régi nyári konyha eszközeit – asztalt, széket, falvédőt, egyéb használati tárgyakat – mutatja be a környékbeli tanyavilágból. – Folyamatosan gyűjtjük a régi tárgyakat. Egyik alkalommal, amikor pakoltunk, találtunk két régi varrógépet, innen jött az öltet, hogy ezekből is összegyűjtsünk egy kiállításra valót. Nagyon bízom benne, hogy érkezik majd elég varrógép. Éppen ma kaptam egy érdeklődő telefont Szegedről, aki varrógépet ajánlana fel – mondta az intézményvezető, aki bízik benne, hogy a varrógépeken kívül azokkal készült ruha vagy ahhoz kapcsolódó fotó, esetleg történet is színesíti majd a tárlatot. A varrógép-kiállítás anyagát folyamatosan gyűjtik, érdeklődni a kulturális központban, a Dorozsmai út 48. alatt lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!