Mórahalom és környéke

2019.05.26. 00:17

Rétessel és bivalyszalámival kínálták a lengyeleket

Mórahalmi ételkülönlegességek mutatkoztak be a lengyelországi Uniejówban az Ízek Fesztiválján.

Munkatársunktól

Meghívást kapott Mórahalom a közelmúltban a lengyelországi testvértelepülésén, Uniejówban hatodik alkalommal megrendezett Ízek Fesztiválja gasztronómiai programsorozatra. Az esemény célja az volt, hogy a testvértelepülések megosszák egymással tapasztalataikat és ötleteiket, hogy miként lehet beemelni a helyi gasztronómiát a turisztikai kínálatba, illetve hogyan ösztönözzék a helyi kistermelőket, hogy az általuk előállított minőségi alapanyagokat beépítsék az éttermek termékkínálatába. A fesztiválon konferenciát is rendeztek, amelyen bemutatták a Homokháti Portéka védjegyrendszert és a helyi értéktár elemeit.

Csonka Csaba, az önkormányzat projektmenedzsere elmondta, a résztvevők megkóstolhatták a mórahalmi rétest és a bivalyszalámit, amelyek sikert arattak a lengyel házigazdák és az olasz vendégek körében is. Az Ízek Fesztiválja verseny zsűrijében Mórahalom is képviseltette magát. A bírálóknak több mint tíz étterem főztjét kellett véleményezniük. Az esemény a gasztronómiai bemutatkozás mellett lehetőséget nyújtott a testvértelepülések együttműködésének erősítésére, új kapcsolatok kiépítésére is.

Címkék#Mórahalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!