Mórahalom és környéke

2019.03.25. 19:48

Rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le Ásotthalmon - galéria

Ősi írás fogadja az Ásotthalomra érkezőket: a cél a kulturális hagyományok ápolása.

Munkatársunktól

– Sok látványos beruházás kezdődik és zajlik idén településünkön, amelyek a hétköznapjainkat teszik szebbé. De nemcsak ez a fontos, hanem az örökségünk, a kulturális hagyományaink ápolása is – fogalmazott Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a településre az 55-ös főút felől bevezető út mellett, ahol hétfőn rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le.

 

Rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le Ásotthalmon - GALÉRIA. Fotó: Török János



– A kereszténység mellett fontos a magyarságunk is. Határozott szándékunk, hogy Ásotthalom amellett, hogy magyar volt, magyar is maradjon. Ez a legfontosabb üzenete a mai napnak. Ez az írásmód kifejezi azokat a gyökereket, amelyekből a magyarság Európa szívében táplálkozik – mondta Toroczkai.


Az ünnepségen felolvasták a Forrai Sándor Rovásíró Kör nek az alkalomra küldött levelét, amelyben az állt, a rovásírás a magyarok ősi írásműveltsége, nem kitalált betűket használ, hanem bizonyított hagyományt, ennek alapján került a nemzetközi Unicode szabvány elismert írásai közé. Az ünnepi beszédek és a tábla leleplezése után Biacsi József plébános áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!