Mórahalom és környéke

2019.08.25. 23:26

Szentmisével és búcsúval ünnepelték a névadó szent Istvánt településen

Búcsúi szentmisével emlékeztek Bordányban a település templomának 110 évvel ezelőtti felszentelésére.

Bordányban a római katolikus templom alapkövét 1907 áprilisában tette le Nagy Zakar akkori dorozsmai esperes plébános, majd 1909-ben Szent István napján a torony gömbjét és keresztjét Sztriha Kálmán akkori dorozsmai káplán szentelte fel. A 110 évvel ezelőtti eseményről emlékeztek meg vasárnap, illetve a templom és a község védőszentjének, Szent István király ünnepéhez kötődően búcsúi szentmisét tartottak. Janes Zoltán, az egyházközség plébánosa hangsúlyozta, hálát kell adni a Jóistennek azért, hogy a hit nem hanyatlott meg, nem múlt ki a 110 év során, hanem tovább erősödött.

A szentmise után kirakodóvásár, körhinta, ugrálóvár és céllövölde várta a gyerekeket. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A szentmise után kirakodóvásár, körhinta, ugrálóvár és céllövölde várta a gyerekeket. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

A szentmisét a tavaly szeptember 8-án pappá szentelt Kovács Zoltán kisteleki káplán mutatta be. Természetesen az ilyenkor megszokott kirakodóvásár sem maradt el, egész nap céllövölde, ugrálóvár, körhinta, bolondkocsi várta a gyerekeket, akik kedvükre válogathattak töméntelen mennyiségű búcsús cukor és játék közül, de találtunk igazán búcsúfiának számító mézeskalács szívet tükörrel a közepén, illetve zsákbamacskát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!