Mórahalom és környéke

2019.08.09. 16:00

Tambura néven újul meg az évek óta üresen álló ingatlan, étterem lesz az egykori rendőrőrs épületéből

Tambura néven nyílik étterem hamarosan Ásotthalom központjában, az évek óta üresen álló egykori körzeti megbízotti irodában.

Arany T. János

– Ásotthalom lakói és az egyre növekvő turizmus miatt is fontosnak tartom egy igényes, megfizethető vendéglátóhely kialakítását a településen. A gondolat régi, néhány hónapja vágtunk bele a megvalósításba. A korábbi körzeti megbízott jelentős adósságot halmozott fel, amit ahogy nyilvánosságra került az ügy, azonnal átutalt a Belügyminisztérium, a rendőrt pedig kirúgták. Én már öt éve, így üresen vettem át az épületet – mutatta a település főutcáján, a polgármesteri hivatal melletti ingatlant Toroczkai László.


Ásotthalom polgármestere hozzátette, a szomszédos Tömörkény-ház építése is hamarosan elkezdődik a település központjában.


A Tambura elnevezésű, később terasszal kiegészülő étterem a Délvidék ízeit kínálja majd, amit annyira komolyan vesznek, hogy Szabadkán keresnek szakácsot. Az átalakítás első üteme zajlik jelenleg, ennek költsége 21 millió forint, ez az önkormányzati önerő. A második, mintegy 40 millió forintos ütem az Európai Unió LEADER-programjából valósul meg.

– Hogy az árak ne szálljanak el, megfizethető legyen az új étterem, ezért az üzemeltetést az önkormányzati tulajdonban lévő Várostanya Településfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. látja majd el. Ez az önkormányzatunk saját beruházása, mert szeretnénk, hogy a turisták, vendégek igényes kiszolgálása mellett az ásotthalmiak is otthon éreznék itt magukat, számukra is elfogadható árszínvonalon működjön az étterem, hiszen a Tambura főként nekik épül. Ezt pedig egy közhasznú önkormányzati cég tudja garantálni, amelynek célja nem a profit hajszolása, hanem munkahelyteremtés mellett a színvonalas szolgáltatás biztosítása – magyarázta Toroczkai László.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!