Mórahalom és környéke

2019.08.29. 10:33

Több mint negyven éve dolgozik a településért Pőcze Levente, díszpolgár lett az ásotthalmi polgárőr

Pőcze Levente, az Ásotthalom Községi Polgárőr Egyesület alapító elnöke már fiatal korában is a közösségért dolgozott. A közelmúltban a nagyközség díszpolgára címet vehette át a falunapokon.

A. T. J.

– Mindig igyekeztem a közösség hasznos tagja lenni. Ez mindig így volt, már fiatal korom óta. A faluban ott voltam, amikor bevezették a gázt, és meggyújtották az első gázrózsát. A víz gerincvezetékének nyomáspróbájánál is jelen voltam, az iskola tornacsarnokának alapkőletételénél is – sorolta az ásotthalmi Pőcze Levente, aki a lakossági igényeknek megfelelően 1997-ben alapította meg a polgárőrséget a településen. Munkásságáért a közelmúltban a nagyközség díszpolgára címet vehette át.


A pákozdi születésű kitüntetett felső tagozatos korában eldöntötte, hogy erdész lesz. Jelentkezett az Erdészeti Szakmunkásképző Iskolába, ahol 1965-ben Sárváron sikeres vizsgát tett. A gyakornoki időt a Mezőföldi Erdő és Vadgazdaságnál töltötte, amelynek támogatásával felvételt nyert 1966-ban az Ásotthalmi Bedő Albert Erdész-Vadász Képző Szakiskolába.

1976-ban költözött családjával Ásotthalomra. Mint mondta, szép lassan végigjárta a szamárlétrát. A hegyvidék után a síkvidéki, homoki viszonyok nagy kihívást jelentettek a számára, de a költözés nem okozott problémát, hiszen már 1966-óta ismerős volt a faluban, amelynek életébe gyorsan bekapcsolódott. Ifjúsági vezetőként számos rendezvény kezdeményezője és lebonyolítója volt. Szolgálati helyén munkáját kitüntetésekkel, jutalmakkal ismerték el.


Ásotthalom döntéshozó testületének munkájába tanácstagként 1978-ban kapcsolódott be, a mai napig önkormányzati képviselő. Beválasztották az Országos Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságába, és a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese is. Irányítása alatt az egyesület az országosan adható legmagasabb kitüntetést kapta meg 2017-ben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!