Mórahalom és környéke

2019.09.06. 12:51

Tombolán nyert traktoruk segíti Dobóékat a krumpli- és répaföldön

A zákányszéki Dobó Lászlóék nyerték meg a traktorshow tombolájának fődíját, az MTZ 80-as traktort. Még egy kicsit dolgozni kell a járművön, amely jó helyre került, hamarosan a krumpli- és répaföldön segíti majd a munkát.

Arany T. János

Mint megírtuk, a közelmúltban ha­­todik alkalommal rendezték meg a zákányszéki traktorshow-t, ahol idén 275 traktor gyűlt össze, és amelyen a tombola fődíja egy MTZ 80-as traktor volt. A járművet a helybeli, a Zákányszéki Traktorosok Baráti Körének tagja, Dobó László vi­hette haza.


– Családi összefogással sikerült megnyerni a traktort, mert én vettem a tombolát, a feleségem, Kamilla figyelte a húzást, gyerekek, a 3 éves Laci és az 5 éves Liliána pedig élvezték az egészet. A legnagyobb élményt az jelentette nekik, amikor a traktorok által kikapart gödrökben játszhattak – mesélte a családfő.

Igényel még egy kis gondoskodást, de a fotó kedvéért pöccre indult a tombolán nyert munkagép. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Igényel még egy kis gondoskodást, de a fotó kedvéért pöccre indult a tombolán nyert munkagép.

FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Jó helyre került a nyeremény, munkára használják majd a családi gazdaságban. A burgonya- és a sárgarépaföldön segít majd. – Mindig jó a traktor háznál. Igényel még egy kis gondoskodást, de egyrészt egyszerű konstrukció, másrészt ajándék lónak, va­­gyis traktornak ne nézd a fogát. Még nem volt időnk foglalkozni vele. Egy napot rá kellene for­dí­tani, hogy teljesen rendbe te­­­gyük – mutatta a házigazda a nyereményt, amely becslései szerint vele egyidős, 1985-ös gyár­­tású.


Az MTZ 80-as ára állapotától függ, László véleménye szerint az alja 6-700 ezer forint, a jó állapotúakért 1 millió 200 ezer forintot is elkérhetnek. Dobóék a kezdetektől fogva a Zákányszéki Traktorosok Baráti Körének tagjaként járnak ki a traktorshow-ra, mint elmondták, minden évben vesznek 10-15-20 tombolát, de eddig csak apróságokat nyertek. – Úgy voltunk vele, most is megpróbáljuk – csatlakozott a beszélgetéshez Kamilla.


– Már sötétedett, éppen pakoltunk össze a gyerekek miatt, akik félnek a sötétben, amikor a tíz sorsjegyünk közül az utolsó szá­­mát bemondták – tette hozzá.

Mezőgazdasági-vontató-család


Az MTZ 80 és az MTZ 82 a Minszki Traktorgyárban gyártott általános célú, a 14 kilonewtonos vonóerő­osztályba tartozó mezőgazdaságivontató-család. Klasszikus kialakítású mezőgazdasági vontató, elöl elhelyezett motorral, nagyobb átmérőjű hátsó, kisebb átmérőjű mellső kerekekkel, a hátsó kerekek fölött elhelyezett vezetőfülkével. A motor dugaty­tyúban kialakított örvénykamrás kialakítású, hengerűrtartalma 4,75 liter, teljesítménye 55 kW (80 LE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!