Mórahalom és környéke

2019.07.11. 13:54

Új otthonra talált Pusztamérgesen a védőnői szolgálat

Átköltözött egy másik épületbe a pusztamér­gesi védőnői szolgálat, amelynek hivatalos átadóját a közelmúltban tartották.

Munkatársunktól

 A védőnői szolgálatnak korábban helyet adó épület szinte használhatatlannak bizonyult az elmúlt időszakban korszerűtlensége és egyre romló állaga miatt, ezért az önkormányzat úgy döntött, új helyet keres az egészségügyi szolgáltatásnak. Mindehhez a Terület- és településfejlesztési operatív program nyújtott anyagi segítséget – tájékoztatott Papp Sándor polgármester. Az önkormányzat a művelődési ház közvetlen közelében lévő egykori szolgálati lakást alakította át a mai kor elvárásainak megfelelővé, aminek nemcsak a kismamák, hanem a dolgozók is örülnek.

Elköltözött a védőnői szolgálat Pusztamérgesen. FOTÓ: FRANK YVETTE

Elköltözött a védőnői szolgálat Pusztamérgesen. FOTÓ: FRANK YVETTE

Szögi Tiborné védőnő el­mondta, hogy a faluban védőnőként eltöltött több mint 30 éve alatt a régi épület már valóban nagyon elhasználódott, így az évente 5-10 kismama és gyermeke ellátása nehezen volt megoldható megfelelő körülmények között. A pályázatból lehetőség volt számos új eszköz és berendezési tárgyak beszerzésére is, így könnyebbé vált például a szűrővizsgálatok elvégzése az akadálymentesített épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!